Glutenvrije boekweitpannenkoeken met stukjes chocolade

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Dit is zo een topper van een ontbijt- of brunchrecept! Heerlijke fluffy pannenkoeken met stukjes chocolade, één van mijn favoriete recepten voor in het weekend.

Dit boekweitpannenkoeken recept is dankzij de ingrediënten super voedzaam. En glutenvrij en plantaardig. Win-win-win dus!

Lekker ontbijt

Pannenkoeken zijn een van mijn favoriete ontbijtjes. Boekweitpannenkoeken met chocolade gaan er bij mij dus wel in! Normaal eet ik een bakje granola of havermout met fruit, maar af en toe gaan we los.

Het liefst dan met alsnog een verantwoord ontbijt zodat je niet meteen daarna een suikerde hebt. Door een prikkelbare darm eet ik het liefste weinig gluten, dus dit ontbijt past daar perfect bij.

Boekweitmeel

Zijn boekweitpannenkoeken gezond? Boekweitmeel is een topalternatief als je een glutenvrije meelsoort zoekt. Het is wat steviger en voedzamer dan tarwemeel, maar in dit recept werkt het perfect.

Even de pannenkoeken bakken en daarna kun je gaan toppen! Zelf koos ik voor frambozen en maple syrup, erg lekker. Natuurlijk kun je op je boekweit pannenkoeken zelf doen waar je van houdt.

Houd je liever van hartige boekweitpannenkoeken? Kijk dan ook eens naar deze hartige boekweitpannenkoeken met paddenstoelen.

Boekweitpannenkoeken bewaren

Zelf boekweitpannenkoeken maken is dus heel makkelijk. En heb je nog glutenvrije pannenkoeken over? je kunt ze gerust enkele dagen bewaren en opwarmen in de magnetron, net als 'normale' pannenkoeken. Langer bewaren kan prima in de vriezer.

Glutenvrije boekweitpannenkoeken met stukjes chocolade

Glutenvrije boekweitpannenkoeken met stukjes chocolade

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd25 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 340 gram plantaardige yoghurt (kokos- of amandelvariatie bijvoorbeeld)
  • 320 gram boekweitmeel
  • 150 ml plantaardige melk
  • 100 gram pure chocoladedruppels (chocolate chips)
  • 2 el maple syrup
  • 1 el vanille-extract
  • 1 el bakpoeder
  • snuf zout
  • plantaardige boter of olie om in te bakken
  • toppings naar keuze bijvoorbeeld:
  • frambozen
  • chocolade
  • maple syrup

Benodigdheden

  • koekenpan met deksel
  • spatel
  • mengkom met garde

Instructies

  1. Meng in de kom eerst het meel met bakpoeder en een snufje zout goed door elkaar.
  2. Meng in een andere kom de plantaardige yoghurt, melk, vanille-extract en maple syrup er doorheen. Klop nu met de garde het natte mengsel door het droge mengsel tot een glad beslag. Vervolgens roer je er de chocoladedruppels doorheen.
  3. Zet de koekenpan op middelhoog vuur zodat deze goed warm wordt. Giet de boter of kokosolie in een koekenpan.
  4. Giet met een (jus)lepel een beetje van het beslag in de pan. Zo bak je tegelijk 2-3 pannenkoeken. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.
  5. Zodra de pannenkoek aan de onderkant stevig en gaar is, kun je hem met de spatel omkeren. Doe daarna ook weer de deksel op de pan en laat nog eens 1,5 minuut garen.
  6. Herhaal met de rest van het beslag tot het op is.
  7. Maak stapels van de pannenkoeken en top naar keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.