Hartige boekweit pannenkoeken met paddenstoelen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pannenkoeken alleen voor kinderen? Nee hoor! Ik presenteer: boekweitpannenkoeken gevuld met boerenkool en paddenstoelen. Boordevol vitamines en nog hartstikke lekker ook! Door de vulling te bereiden met 5 spice poeder en hoisin saus krijgt het een lekker Aziatisch tintje. Wist je trouwens dat deze pannenkoeken helemaal vegan zijn? In plaats van een ei gebruikte ik gebroken lijnzaad en dat zorgt er ook voor dat je pannenkoek niet uit elkaar valt. Handig hè? Ps. Je houdt waarschijnlijk wat pannenkoeken over. Deze kun je prima bewaren en met beleg naar keuze eten!

Hartige boekweit pannenkoeken met paddenstoelen

Hartige boekweit pannenkoeken met paddenstoelen

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 260 gram boekweitmeel
  • 400 ml havermelk (of amandelmelk)
  • 1 el lijnzaad
  • 1 tl bruine suiker
  • mespuntje zout
  • vulling:
  • 250 gram biologische kastanjechampignons
  • 100 gram shiitakes
  • 100 gram voorgesneden boerenkool
  • 1 sjalotje (fijn gesnipperd)
  • 1 tl 5 spice powder
  • 3 el hoisin saus
  • scheutje kokosolie

Benodigdheden

  • koekenpan of crèpepan
  • wok
  • vijzel of hakmolen

Instructies

  1. Breek de lijnzaad met behulp van een vijzel of hakmolen.
  2. Meng in een grote kom boekweitmeel, zout en suiker en voeg daarna lijnzaad en plantaardige melk toe. Roer met een garde goed door. Is het nog te dik? Giet er dan wat extra melk bij.
  3. Snijd de paddenstoelen in reepjes.
  4. Zet de koekenpan op medium vuur en giet kokosolie in de pan. Giet een beestje van het beslag in je pan, draai je pan een beetje zodat het ebslag mooi egaal is verdeeld en bak de pannenkoek. Herhaal met de rest van het beslag tot je alle pannenkoeken hebt gebakken. Bewaar ze afgedekt onder een theedoek of in een warmhoudlade bijvoorbeeld.
  5. Zet de wok op hoog vuur. Giet olie in de pan en voeg de groenten en five spices toe. Bak gedurende enkele minuten en giet dan de hoisin saus erbij. Bak nog enkele minuten en vul daarna je pannenkoeken met het mengsel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *