Hartige boekweit pannenkoeken met paddenstoelen

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Hartige boekweit pannenkoeken met paddenstoelen

Pannenkoeken alleen voor kinderen? Nee hoor! Ik presenteer: boekweitpannenkoeken gevuld met boerenkool en paddenstoelen. Boordevol vitamines en nog hartstikke lekker ook! Door de vulling te bereiden met 5 spice poeder en hoisin saus krijgt het een lekker Aziatisch tintje. Wist je trouwens dat deze pannenkoeken helemaal vegan zijn? In plaats van een ei gebruikte ik gebroken lijnzaad en dat zorgt er ook voor dat je pannenkoek niet uit elkaar valt. Handig hè? Ps. Je houdt waarschijnlijk wat pannenkoeken over. Deze kun je prima bewaren en met beleg naar keuze eten!

Ingrediënten

  • 260 gram
  • boekweitmeel
  • 400 ml
  • havermelk
  • (of amandelmelk)
  • 1 el
  • lijnzaad
  • 1 tl
  • bruine suiker
  • mespuntje
  • zout
  • vulling:
  • 250 gram
  • biologische kastanjechampignons
  • 100 gram
  • shiitakes
  • 100 gram
  • voorgesneden boerenkool
  • 1
  • sjalotje
  • (fijn gesnipperd)
  • 1 tl
  • 5 spice powder
  • 3 el
  • hoisin saus
  • scheutje
  • kokosolie

Benodigdheden

  • koekenpan of crèpepan
  • wok
  • vijzel of hakmolen

Instructies

  1. Breek de lijnzaad met behulp van een vijzel of hakmolen.
  2. Meng in een grote kom boekweitmeel, zout en suiker en voeg daarna lijnzaad en plantaardige melk toe. Roer met een garde goed door. Is het nog te dik? Giet er dan wat extra melk bij.
  3. Snijd de paddenstoelen in reepjes.
  4. Zet de koekenpan op medium vuur en giet kokosolie in de pan. Giet een beestje van het beslag in je pan, draai je pan een beetje zodat het ebslag mooi egaal is verdeeld en bak de pannenkoek. Herhaal met de rest van het beslag tot je alle pannenkoeken hebt gebakken. Bewaar ze afgedekt onder een theedoek of in een warmhoudlade bijvoorbeeld.
  5. Zet de wok op hoog vuur. Giet olie in de pan en voeg de groenten en five spices toe. Bak gedurende enkele minuten en giet dan de hoisin saus erbij. Bak nog enkele minuten en vul daarna je pannenkoeken met het mengsel!
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *