Chocolade chia pudding (chiazaad pudding)

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Jerôme is weer lekker aan de slag geweest voor jullie. Of nouja, eigenlijk voor onszelf haha. Maar zijn dessertje was zo goed gelukt, dat ik het wel met jullie móet delen! Chiazaad maakte een paar jaar geleden zijn opwachting als superfood. Vervolgens werd bekend dat het al jarenlang in vogelzaad werd gebruikt en was de hype er dus wel een beetje af. Feit blijft dat het boordevol o.a. eiwitten zit. Ook is het rijk aan calcium. Je eet het op verschillende manieren. Bijvoorbeeld als topping over salade of kwark of dus als 'pudding'.

Pudding maken van chia zaad

Het leuke is, dat wanneer je chiazaadjes laat weken, ze een soort pudding structuur krijgen. Ze worden ineens heel 'jelly'. Precies de structuur die je nodig hebt voor een lekker dessert of ontbijt. Als ontbijt is het recept bovendien ideaal, want je kunt het zo meegrissen uit de koelkast. Je laat dan het chiazaad ontbijt de hele nacht in de koelkast staan. De volgende ochtend toppen en klaar ben je! Wij gebruiken als toppings kokosvarietie op yoghurt en versgemaakte granola, maar je kunt natuurlijk kiezen wat je wil. Rood fruit, blauwe bessen, geraspte kokos of noten zijn bijvoorbeeld ook erg lekker als topping!

Chocolade chia pudding (chiazaad pudding)

Chocolade chia pudding (chiazaad pudding)

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 el chiazaad
  • 3 el (rauwe) cacao
  • 1 el maple syrup
  • 200 ml (amandel)melk of andere melksoort/variatie
  • verder nodig:
  • 1 beker kokos variatie op yoghurt
  • handje verse granola
  • fruit en noten

Benodigdheden

  • mengkom
  • 2-3 glazen weckpotjes

Instructies

  1. Meng in een middelgrote kom de chiazaadjes, cacao, maple syrup en amandelmelk en roer goed door. Het geheel zet uit, dus let op dat je een ruime kom pakt. Zet in de koelkast. Dit doe je minimaal 15 minuten, maar je kunt het dus ook een nachtje laten staan.
  2. Haal de chiapudding uit de koelkast en roer nog eens goed door.
  3. Maak nu laagjes in een glas. Begin met een laagje chiapudding, gevolgd door granola en kokosyoghurt. Ga door met weer een laagje chipudding en maak af met kokosyoghurt en granola.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *