Pumpkin pie met chocolade-noten bodem (pompoentaart recept)

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Pumpkin pie met chocolade-noten bodem (pompoentaart recept)

Pumpkin pie is een echte Amerikaanse klassieker. In het najaar, zo vanaf begin oktober, zie je overal pompoenen. Er wordt van alles met die pompoenen gedaan. Ze worden gebruikt als decoratie én in baksels. De meest bekende is toch wel de pompoentaart. Een knapperige bodem, een romige, lichtzoete vulling. Zo smaakt de perfecte pumpkin pie. Al eerder maakte ik de klassieke zoete pompoentaart. Dit keer koos ik voor een andere variant. Een soort van gezonde pompoentaart, met een gezonde noten-chocoladebodem. De vulling maakte ik met slechts 5 ingrediënten: gecondenseerde (kokos)melk, pompoenpuree, eieren, kruiden en maïzena. De kruiden zijn echt iconisch. Pumpkin spice zie je in Nederland ook steeds meer. Qua smaak is het overigens heel vergelijkbaar met koekkruiden. De samenstelling is nét wat anders, maar voor het gemak gebruikte ik koekkruiden. Net zo makkelijk en super lekker! Je kunt overigens gecondenseerde melk gebruiken of gecondenseerde kokosmelk. Door te gaan voor gecondenseerde kokosmelk kunnen mensen met een lactoseintolerantie ook genieten van de taart! De taart smaakt ook erg lekker met een toefje (kokos)room of kaneelijs. Maar gewoon zo is 'ie ook hartstikke lekker. Kom dus ook alvast in de herfst sfeer met deze pumpkin pie! En ben je net zo gek op pompoen als ik? Probeer dan ook eens mijn pompoencheesecake brownies, perfecte pompoensoep of gevulde pompoen met geitenkaas en honing.

Ingrediënten

  • 600 gram
  • flespompoen of gewone pompoen
  • 1 blikje
  • gecondenseerde gezoete (kokos)melk
  • 1 el
  • koekkruiden
  • 1 tl
  • maïzena
  • 1
  • ei
  • 6 zachte
  • dadels
  • 100 gram
  • amandelmeel
  • 50 gram
  • havermout
  • 50 gram
  • gesmolten kokosolie
  • 2 el
  • cacao
  • 2 el
  • kokosmeel

Benodigdheden

  • taartvorm circa 24 cm diameter
  • hakmolen of staafmixer
  • kookpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Pureer de dadels en vorm samen met de havermout, amandelmeel, cacao, kokosmeel en kokosolie een deeg. Is het nog te kruimelig? Voeg dan een klein beetje extra kokosolie toe.
  3. Verdeel het deeg over de bodem van de taartvorm en zet in de vriezer of koelkast. Maak intussen de vulling.
  4. Schil de pompoen en schep de zaadjes en draadjes eruit. Snijd de pompoen in grove stukken en kook in circa 10 - 15 minuten gaar. Test met een vork of de pompoen goed gaar is.
  5. Pureer de pompoen en doe hier de kruiden doorheen.
  6. Kluts het ei en meng dit met de gecondenseerde melk. Roer de maïzena er doorheen, gevolgd door het pompoenmengsel.
  7. Haal de bakvorm uit de vriezer of koelkast en giet de vulling erin.
  8. Bak de taart circa 50 minuten in de oven. Check of de taart goed gaar is met een satéprikker en bak anders nog eens 10 minuten. Dek af met alufolie zodat de taart niet te ver bruint.
  9. Laat de taart afkoelen en serveer! Je kunt de taart het beste bewaren in de koelkast.
pompoentaart maken
4 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *