Pumpkin pie brownies

  • voor 12 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Begin deze week kwamen we terug uit Toronto, waar we 10 dagen doorbrachten met mijn familie. Ik voel me al van kinds af aan erg thuis in Noord-Amerika. De mega grote supermarkten, de bagelwinkels, de deli's, noem het maar op. We hebben er heerlijk gegeten! En ook veel lekkernijen mee terug genomen. Sterker nog, om alle bagels mee te nemen (really!!), moesten we een koffer van m'n oom en tante lenen. Binnenkort lees je meer over het eten in Canada en de hotspots in Toronto en omgeving. Voor vandaag de bijzondere brownies die we bakten voor de familie. De combinatie kwam ik tegen in een Canadees tijdschrift en lijkt misschien wat vreemd, maar eigenlijk gaat het heel goed samen. Bovendien zorgt de pompoen voor een heerlijke, luchtige structuur.

Pumpkin pie brownies

Pumpkin pie brownies

Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • Voor de brownielaag
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 350 gram pure chocolade
  • 75 gram gehalveerde pecannoten
  • 80 gram bloem
  • 2 eieren
  • 2 el cacao
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • Voor de pompoenlaag
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 220 gram pompoenpuree*
  • 1 ei
  • 40 gram bloem
  • 1 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/8 tl piment
  • snufje zout
  • * ik gebruikte pompoen uit blik maar dat is in Nederland moeilijk te krijgen. Gebruik je verse pompoen? Kook deze dan en pureer met een blender of staafmixer.

Benodigdheden

  1. ingevet vierkant bakblik (+/- 17 x 17 cm)

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 C.
  2. Meng in een pannetje op middelhoog vuur de boter, chocolade en suiker. Wanneer alles is gesmolten en je een egaal mengsel hebt, haal je de pan van het vuur en voeg je de eieren één voor één toe. Klop met een garde goed door en voeg de cacao, bloem, zout en bakpoeder toe. Als laatste roer je de pecannoten er doorheen.
  3. Giet 1/3 van het beslag in het bakblik en bak deze 15 minuten. Het overige beslag gebruik je later pas.
  4. Maak intussen de pompoenvulling door hier alle ingrediënten hiervoor goed te mengen met een garde.
  5. Haal de brownie uit de oven en giet de pompoenlaag er overheen. Voeg aan het overgebleven browniebeslag een eetlepel water toe en schep dit op de pompoenlaag. Met een satéprikker of de achterkant van een lepel maak je 'swirls' in de brownie. Bak gedurende 50 minuten.
Pumpkin pie brownie

8 responses to “Pumpkin pie brownies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *