Ouderwets lekker hachee recept

 • voor 6 personen
 • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

De Nederlandse keuken. Wanneer er aan de Nederlandse keuken gedacht wordt, dan is het vaak de standaard GROENTEN, VLEES en AARDAPPELS. Of de welbekende stampotten.

Gebruik van specerijen in de Nederlandse keuken

Waarom zou dat komen? Ondanks dat we vroeger een machtspositie hadden in het handelen van specerijen. Toch kun je ook daar sporen van zien in de Nederlandse keuken; kijk maar naar speculaas en de nootmuskaat dat door het papje van je bloemkool gaat. Maar ook in de kruidkoeken en de kruidnagel die bij je stoofvlees zit. En wanneer we de kans krijgen doen de meeste mensen ergens wel kaneel in.

Vroeger leefde de Nederlanders van wat voor handen was en stelde ze niet veel eisen aan wat ze aten, als het maar voedzaam was. Daar is in de afgelopen eeuw zeker verandering in gekomen.

We zijn steeds meer gevarieerd gaan eten, hoewel we het nog steeds niet met veel poespas doen. Houden we de maaltijd wel eerlijk we blijven bij de smaak van het product en we versterken die maar laten het niet overheersen door gebruikt van specerijen of kruiden.

Waardering

Daardoor vind ik dat de Nederlandse keuken best gewaardeerd mag worden. We hebben gerechten die smaken naar waar ze vandaan komen.

Zelf hachee maken: een van mijn favorieten

Hachee vind ik van de Nederlands gerechten toch wel een van de lekkerste. Lekker gegaard rundvlees met gekookte uien geserveerd met rode kool en aardappelpuree. Zijn jullie benieuwd hoe ik mijn hachee altijd klaarmaak?

Hieronder vind je mijn hachee recept!

Laat je weten wat je ervan vindt?
uien voor in de hachee

Ouderwets lekker hachee recept

Ouderwets lekker hachee recept

Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 2 kilo rundvlees in blokjes gesneden
 • 2 kilo uien
 • enkele laurierblaadjes
 • kruidnagel
 • zout en peper naar smaak
 • 1 pot runder fond
 • 3 el paprika poeder
 • 1 el mosterd
 • 1. tl aardappelzetmeel

Benodigdheden

 • stoofpan

Instructies

 1. Smeer de blokjes rundvlees in met de paprika poeder en de mosterd samen met wat zout en peper.
 2. Verhit de pan met wat olie en bak de stukjes vlees bruin en blus dan af met de runder fond. Voeg er de laurier en kruidnagel aan toe met een beetje water en laat je vlees gaar stoven. Wanneer het vlees gaar en zacht is bind je het een beetje af met aardappel zetmeel en zorg je voor een stevige saus .
 3. Snij de uien in grove partjes en kook ze in een aparte pan met een beetje zout. Wanneer de uien bijna gaar zijn giet je ze af en laat ze even uitlekken voordat je ze bij het vlees doet.
 4. Meng het geheel goed door en serveer er rode kool en aardappel puree bij of wat jullie zelf er lekker bij vinden.
Zo zie je dat de gerechten simpel maar toch smaakvol kunnen zijn. We blijven bij de smaak van de producten. Dat vind ik persoonlijk erg belangrijk, je moet de smaak van je product kunnen en blijven proeven. Hebben jullie vragen of technieken die jullie niet kennen? Stel ze me en ik zal ze voor je uitleggen en ze begeleiden met een lekker recept. Groetjes, Devon Velders

7 reacties op “Ouderwets lekker hachee recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *