Indische gehaktballetjes

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Indische gehaktballetjes

In een Facebookgroep met Indische gerechten zag ik het afgelopen jaar diverse keren Indische gehaktballetjes voorbijkomen. Ik maakte mijn eigen versie, mét de authentieke smaken van Indonesië, zoals sambal oelek, ketjap manis en ketoembar. Wij aten de balletjes met gad0-gado en rijst, maar je kunt de gehaktballetjes ook prima met gebakken aardappeltjes of frites eten.

Ingrediënten

  • 500 gram
  • rundergehakt
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1
  • ei
  • 3 el
  • ketjap manis
  • 1 el
  • sambal oelek
  • 1 el
  • kokos
  • 1 tl
  • ketoembar
  • 1/2 pot seroendeng

Benodigdheden

Instructies

  1. Pers het teentje knoflook uit en meng all ingrediënten, behalve de seroendeng.
  2. Maak van het gehaktmengsel zo'n 12 gehaktballetjes.
  3. Strooi in een diep bord een flinke laag seroendeng en wentel de gehaktballen erin totdat ze bedekt zijn.
  4. Giet een scheutje olie in een koekepan en bak de gehaktballetjes eerst op hoog vuur. Draai daarna het vuur lager en laat de balletjes 20 minuten garen. Keer regelmatig om verbranden te voorkomen.
7 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *