Zoervleisj (Limburgs stoofvlees)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Laat je vooral niet afschrikken door de tijd die staat voor het maken van zuurvlees (zoervleisj). Het recept zelf is echt heel makkelijk! Je marineert het vlees en laat het 24 uur intrekken. Vervolgens is het echt een fluitje van een cent! Voor dit recept kun je sukadelappen of riblappen gebruiken. Sukadelappen bevatten iets meer vet en zullen wellicht dus iets malser worden. Ik gebrukte zelf riblappen en het resultaat was heerlijk! Uiteraard aten we het op de traditionele manier. Nouja, soort van ;-). Eigenlijk hoor je hier dikke frites bij te eten. Wij aten er Franse frietjes en rode kool bij.

Zoervleisj (Limburgs stoofvlees)

Zoervleisj (Limburgs stoofvlees)

  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 600 gram riblappen
  • 2 medium witte uien
  • 2 laurierblaadjes
  • 1/8 tl zwarte peper
  • 1/4 tl witte peper
  • 3 kruidnagels
  • 200 ml rode wijnazijn
  • 200 ml water
  • 3 plakjes ontbijtkoek
  • 2 el appelstroop
  • klontje roomboter

Benodigdheden

  1. pan met deksel om in te stoven (bij voorkeur gietijzer)
  2. luchtdichte plastic bewaardoos

Instructies

  1. Snijd het vlees in blokjes van ca. 5 x 5 centimeter.
  2. Snipper de uien grof.
  3. Doe de uien en het vlees in de bewaardoos. Voeg kruidnagel, laurierbladeren, beide pepersoorten, azijn en water toe.
  4. Sluit goed af en bewaar minstens 24 uur in de koelkast.
  5. Zet de pan op hoog vuur en voeg een klontje boter toe.
  6. Haal het vlees en ui uit de marinade en bak het vlees aan totdat het rondom bruin in. Voeg nu de marinade toe en draai het vuur zacht.
  7. Plaats de deksel op de pan en laat minstens 4 uur sudderen.
  8. Na 4 uur verkruimel je de ontbijtkoek en voeg je deze, samen met de appelstroop toe aan het stoofvlees.
  9. Serveer bij voorkeur met frites en bijvoorbeeld rode kool!

11 responses to “Zoervleisj (Limburgs stoofvlees)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *