Pompoencurry Thaise stijl

  • voor 3 personen
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Nou jongens, gewoon omdat het kan, toch maar weer eens een lekker recept met pompoen. Een curry met pompoen, daar had ik zelf niet zo snel aan gedacht, maar ik werd geïnspireerd toen ik op Bloglovin' de pompoencurry van Love & Lemons tegenkwam. Wat een goed idee! Ik maakte voor het recept mijn eigen currypasta. Dit recept zal ik deze week ook met jullie delen. Je kunt er ook voor kiezen om kant-en-klare currypasta te nemen. Neem dan bij voorkeur Thaise rode currypasta. De curry smaakt het lekkerste met rijst, maar je kunt hem ook heel goed gewoon zo eten, als een soort soep.

Pompoencurry Thaise stijl

Pompoencurry Thaise stijl

  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram pompoenblokjes (vers of uit de diepvries)
  • 1 bosui
  • 1 blok tofu
  • 3 takjes koriander
  • 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 el rode curry pasta*
  • scheutje olie (arachideolie- zonnebloemolie of kokosolie)
  • Dit recept is enkel veganistisch en schaal- en schelpdiervrij als je een currypasta gebruikt die veganistisch is (waar dus geen trassi of vissaus in zit)!

Benodigdheden

  1. wok
  2. staafmixer of blender

Instructies

  1. Was de bosui en snijd zo doormidden dat je een witte kant overhoudt en een groene kant.
  2. De witte kant van de bosui, hak je fijn. De groene kant snijd je in ringen. Houd de twee gescheiden.
  3. Snijd de tofu in blokjes van ca. 3 x 3 cm.
  4. Zet de wok op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak hier de currypasta kort in aan en voeg de kokosmelk toe en limoensap, evenals de helft van de pompoenblokjes. Pureer tot een glad geheel en giet deze saus in een andere kom.
  5. Zet opnieuw de wok op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui enkele minuten en voeg van de tofu en de overige pompoenblokjes toe.
  6. Na een minuut of 5 zijn deze gaar. Voeg dan de saus weer toe. Net voordat je gaat serveren voeg je het groene gedeelte van de bosui toe. Garneer met koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *