Pompoencurry Thaise stijl
- voor 3 personen
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Nou jongens, gewoon omdat het kan, toch maar weer eens een lekker recept met pompoen. Een curry met pompoen, daar had ik zelf niet zo snel aan gedacht, maar ik werd geïnspireerd toen ik op Bloglovin' de pompoencurry van Love & Lemons tegenkwam. Wat een goed idee! Ik maakte voor het recept mijn eigen currypasta. Dit recept zal ik deze week ook met jullie delen. Je kunt er ook voor kiezen om kant-en-klare currypasta te nemen. Neem dan bij voorkeur Thaise rode currypasta. De curry smaakt het lekkerste met rijst, maar je kunt hem ook heel goed gewoon zo eten, als een soort soep.
Pompoencurry Thaise stijl
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram pompoenblokjes (vers of uit de diepvries)
- 1 bosui
- 1 blok tofu
- 3 takjes koriander
- 1/2 limoen
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 blik kokosmelk
- 2 el rode curry pasta*
- scheutje olie (arachideolie- zonnebloemolie of kokosolie)
- Dit recept is enkel veganistisch en schaal- en schelpdiervrij als je een currypasta gebruikt die veganistisch is (waar dus geen trassi of vissaus in zit)!
Benodigdheden
- wok
- staafmixer of blender
Instructies
- Was de bosui en snijd zo doormidden dat je een witte kant overhoudt en een groene kant.
- De witte kant van de bosui, hak je fijn. De groene kant snijd je in ringen. Houd de twee gescheiden.
- Snijd de tofu in blokjes van ca. 3 x 3 cm.
- Zet de wok op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak hier de currypasta kort in aan en voeg de kokosmelk toe en limoensap, evenals de helft van de pompoenblokjes. Pureer tot een glad geheel en giet deze saus in een andere kom.
- Zet opnieuw de wok op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui enkele minuten en voeg van de tofu en de overige pompoenblokjes toe.
- Na een minuut of 5 zijn deze gaar. Voeg dan de saus weer toe. Net voordat je gaat serveren voeg je het groene gedeelte van de bosui toe. Garneer met koriander.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 413 | Calorieën uit vetten 295 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 36g, Waarvan | 55% | |
Verzadigde vetzuren 25g | 127% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen