Rode kool met appel

  • voor 4 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Rode kool met appel

Nog zo'n lekker winters gerecht: rode kool met appel. Rode kool kun je heel makkelijk zelf lekker klaarmaken. Probeer maar eens! Lekker bij bijvoorbeeld stoofvlees.

Ingrediënten

  • 1 rode
  • kool
  • 200 ml
  • water
  • 1
  • goudreinet
  • 5
  • kruidnagels
  • 2
  • laurierbladeren
  • 1/4 tl
  • nootmuskaat
  • 1/2 tl
  • kaneel
  • 3 el
  • bruine suiker
  • 2 el
  • appelstroop*
  • * Ik gebruikte appel- en peerstroop van 'De Kleine Keuken' zonder toegevoegde suikers

Benodigdheden

  1. grote pan

Instructies

  1. Was de rode kool, haal de buitenste bladeren er af en snijd de onderkant weg.
  2. Snijd vervolgens de kool in dunne reepjes.
  3. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  4. Breng het water aan de kook in de pan en voeg de rode kool, appelblokjes, nootmuskaat, laurier, kaneel, bruine suiker en appelstroop toe.
  5. Laat het geheel een half uurtje sudderen, totdat het water vrijwel verdampt is.
7 mensen willen het maken
11 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *