Rode kool met appel

  • voor 2 personen
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Nog zo'n lekker winters gerecht: rode kool met appel. Rode kool kun je heel makkelijk zelf lekker klaarmaken. Probeer maar eens! Lekker bij bijvoorbeeld stoofvlees.

Rode kool met appel

Rode kool met appel

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 rode kool
  • 200 ml water
  • 1 goudreinet
  • 5 kruidnagels
  • 2 laurierbladeren
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/2 tl kaneel
  • 3 el bruine suiker
  • 2 el appelstroop*
  • * Ik gebruikte appel- en peerstroop van 'De Kleine Keuken' zonder toegevoegde suikers

Benodigdheden

  1. grote pan

Instructies

  1. Was de rode kool, haal de buitenste bladeren er af en snijd de onderkant weg.
  2. Snijd vervolgens de kool in dunne reepjes.
  3. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  4. Breng het water aan de kook in de pan en voeg de rode kool, appelblokjes, nootmuskaat, laurier, kaneel, bruine suiker en appelstroop toe.
  5. Laat het geheel een half uurtje sudderen, totdat het water vrijwel verdampt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *