Rode kool met appel

  • voor 4 personen
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Rode kool met appel

Nog zo'n lekker winters gerecht: rode kool met appel. Rode kool kun je heel makkelijk zelf lekker klaarmaken. Probeer maar eens! Lekker bij bijvoorbeeld stoofvlees.

Ingrediënten

  • 1 rode
  • kool
  • 200 ml
  • water
  • 1
  • goudreinet
  • 5
  • kruidnagels
  • 2
  • laurierbladeren
  • 1/4 tl
  • nootmuskaat
  • 1/2 tl
  • kaneel
  • 3 el
  • bruine suiker
  • 2 el
  • appelstroop*
  • * Ik gebruikte appel- en peerstroop van 'De Kleine Keuken' zonder toegevoegde suikers

Benodigdheden

  1. grote pan

Instructies

  1. Was de rode kool, haal de buitenste bladeren er af en snijd de onderkant weg.
  2. Snijd vervolgens de kool in dunne reepjes.
  3. Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
  4. Breng het water aan de kook in de pan en voeg de rode kool, appelblokjes, nootmuskaat, laurier, kaneel, bruine suiker en appelstroop toe.
  5. Laat het geheel een half uurtje sudderen, totdat het water vrijwel verdampt is.
17 mensen willen het maken
29 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *