Gevulde portobello paddenstoelen

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Paddenstoelen en herfst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelf eet ik ze ook regelmatig, door een risotto, in een hartige taart, maar ook gevuld, uit de oven. Je kunt de portobello paddenstoelen (of XXL champignons die o.a. AH verkoopt) met van alles vullen, maar deze combinatie vond ik zelf wel erg geslaagd. De gekarameliseerde uien zorgen voor een zoetje, de tomaten voor een frisje en de Gorgonzola voor een romigheid en hartigheid. Serveer per persoon 1 paddenstoel als voorgerecht of 2 paddenstoelen met een salade als hoofdgerecht.

Gevulde portobello paddenstoelen

Gevulde portobello paddenstoelen

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 portobello's (of XXL champignons)
  • 10 cherrytomaatjes (in kwarten gesneden)
  • 5 stengels bieslook (grof gehakt)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 1 el balsamicoazijn
  • 25 gram Gorgonzola
  • scheutje olie

Benodigdheden

  1. bakplaat bekleed met bakpapier
  2. koekenpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor 0p 220 C.
  2. Leg de paddenstoelen met de bolle kant op het bakpapier.
  3. Schil de ui en snijd in dunne ringen.
  4. Zet de koekenpan op hoog vuur en voeg de uien toe. Wanneer ze glazig zijn (na ca. 2 minuten), voeg je de balsamicoazijn toe. Bak nog een minuut en verdeel dan over beiden paddenstoelen.
  5. Meng de tomaatjes, bieslook, pijnboompitten en Gorgonzola in een bakje en verdeel dit over de ui, in de paddenstoel.
  6. Bak de paddenstoelen ca. 5 minuten. Je kunt ze langer bakken als je de paddenstoelen wat gaarder wilt hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *