De gezondere tuna melt

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
De gezondere tuna melt

Ook vandaag zit er weer een licht Canadese twist aan mijn recept. We zijn inmiddels een week terug, maar ik ben nog steeds niet helemaal bekomen van de jetlag. Omdat we allemaal lekkere dingen mee terug hadden genomen (bagels, cheddar kaas etc.), waan ik me af en toe nog in Canada. Normaal probeer ik kaas een beetje te vermijden. Niet omdat ik het niet lekker vind, integendeel. Het is meer uit zelfbescherming dat ik weinig kaas koop. Anders zou ik namelijk elke dag veel kaas eten. Maarja, voor deze vakantieaankoop maak ik graag een uitzondering. Dus ligt er een groot blok cheddar kaas in de koelkast. Lekker op m'n bagels, maar ook in een tuna melt! Een tuna melt is niets meer dan een boterham met tonijnsalade en een gesmolten plak cheddar kaas. Ik verzon een gezondere variant: een tuna melt in een avocado met in plaats van mayonaise Griekse yoghurt. En dat is zeker niets minder lekker!De cheddar kaas mag dan niet heel gezond zijn, de overige ingrediënten zijn dat zeker wel: avocado vol goede vetten, tonijn vol vitamine B en Griekse yoghurt, goed voor de darmflora.

Ingrediënten

  • 1 blik
  • tonijn
  • moot
  • 4 el
  • Griekse yoghurt
  • 1 stengel
  • bleekselderij
  • 1/2
  • rode ui
  • 2
  • avocado's
  • peper en zout
  • cheddar kaas

Benodigdheden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Maak de bleekselderij goed schoen, snijd de boven- en onderkant eraf en snijd vervolgens in dunne plakjes.
  3. Snipper de ui zo fijn mogelijk.
  4. Maak het blik tonijn open en kiep de inhoud in een kom. Prak de tonijn met de yoghurt tot een mooi geheel. Eventueel kun je nog meer yoghurt toevoegen om het smeuïger te maken.
  5. Breng op smaak met peper en zout en meng de ui en bleekselderij door de tonijnsalade heen.
  6. Halveer de avocado's, haal de pit eruit en schep de tonijnsalade erin.
  7. Rasp de cheddarkaas over de avocado's heen. Neem net zoveel als je zelf lekker vindt.
  8. Leg de avocado helften op een stuk bakpapier en leg ze ongeveer 1,5 minuut in de oven, totdat de cheddar kaas begint te smelten.
  9. Eet ze meteen op.
7 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *