Pithivier met pompoen en geitenkaas

  • voor 5 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pithivier is een Frans pasteitje met een typische ronde vorm. Het klinkt sjiek, het ziet er sjiek uit, maar eigenlijk is het een fluitje van een cent. En daarmee is het ook meteen een ideaal kerstvoorgerecht! Twee plakjes bladerdeeg met daartussen een plakje pompoen, heerlijke honing, verse tijm en een plakje zachte geitenkaas. Zo maak je in een handomdraai individuele pasteitjes. De smaken van de vulling gaan perfect samen en zijn een goede start van het diner.

Meer kerstinspiratie? Ga naar de categorie kerstrecepten hier op de site en ontdek de lekkerste recepten. Van simpel, zoals dit gerecht, tot meer uitdagende variaties!

Pithivier met pompoen en geitenkaas

Pithivier met pompoen en geitenkaas

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 5 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 10 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • 1/4 flespompoen (de bovenkant - smalle kant)
  • 1/3 rol geitenkaas
  • 5 el honing
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 tl olijfolie

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • optioneel: grote serveer- of uitsteekring

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
  3. Schil intussen de flespompoen en snijd het bovenste topje weg.
  4. Snijd de bovenkant van de pompoen in dunne plakjes (circa 0,5 - 1 centimeter) tot je 5 plakjes hebt.
  5. Leg op 5 van de plakken bladerdeeg, in het midden een plak pompoen.
  6. Ris de tijm van de takken en verdeel dit over de pompoen. Giet op elk van de stukken pompoen een eetlepel honing.
  7. Top met een plak geitenkaas en dek af met een vel bladerdeeg. Druk goed aan en snijd met een uitsteker of knip met een schone huishoudschaar een cirkel uit rondom het pasteitje. Blijf daarbij circa 2 centimeter van de vulling zodat je een rand overhoudt. Druk deze rand goed dicht met een vork.
  8. Bestrijk de bovenkant van het pasteitje met olijfolie en bak in 20 minuten goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *