Bietentartaar met burrata en kapperappeltjes

  • voor 4 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Bijna is het zover, kerst. En ik heb nog een klapper van een voorgerecht voor jullie: een bietentartaar. Dit is een vegetarische variant op de klassieke steak tartaar. En als je geen vlees eet of je bijvoorbeeld zwanger bent is dit een heel mooi en lekker alternatief.

Bietjes roosteren

De bietjes rooster/pof je zelf in de oven. Heb je daar geen zin in of tijd voor, kun je ook voorgekookte bieten gebruiken. Ik vind zelf echter dat de vers geroosterde bieten wel lekkerder zijn in dit gerecht. Door een aantal smaakmakers breng je de tartaar meteen simpel en snel je gerecht op smaak.

Nog andere tartaarvariaties bekijken? Ik heb ook de volgende suggesties:

 

Bietentartaar met burrata en kapperappeltjes

Bietentartaar met burrata en kapperappeltjes

Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 rauwe bieten
  • 2 el balsamico
  • 1 el gladde mosterd
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 12 kapperappeltjes
  • 150 ml zonnebloemolie of pinda olie
  • 2 lenteuien
  • 1 bol buffelmozzarella of burrata
  • optioneel: stokbrood voor erbij

Benodigdheden

Instructies

  1. Rooster de bieten. Je kunt dit prima een dag van tevoren doen.
  2. Verwarm de oven op 240 C. Wikkel de bieten per stuk in als-folie en leg ze 75 minuten in de oven.
  3. Haal ze voorzichtig uit de oven. Laat ze afkoelen en trek dan met een scherp mesje het vel van de bieten af.
  4. Snijd de bieten in zo klein mogelijke blokjes.
  5. Meng de bieten in een kom met de olijfolie, mosterd, balsamicoazijn en fijngesneden lente-ui.
  6. Breng het mengsel op smaak met peper en zout en zet in de koelkast tot gebruik.
  7. Zet een steelpan op het vuur en doe de zonnebloemolie of arachideolie in de pan. Dep de kaperappeltjes droog met keukenpapier en frituur ze 1 minuut voorzichtig in de hete olie.
  8. Leg een stukje keukenpapier op een bordje en leg hier de kaperappeltjes op. Snijd eventueel een stokbrood en rooster deze sneetjes even in de oven.
  9. Schep de bietentartaar met behulp van een serveerring mooi op de bordjes. Scheur de mozzarella of burrata in stukken en leg deze op de tartaar. Maak af met de kaperappeltjes en eventueel een paar stukjes stokbrood.
Naar een recept uit Foodies magazine Kerst 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *