Steak tartare

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

De steak tartare (of steak tartaar, 't mag allebei!) stond al zo lang op mijn 'to-do-lijstje'. Toch wilde ik het een keer maken als ik weer tijd had om naar de biologische slagerij te gaan. Het vlees is namelijk rauw en moet dus supervers zijn. Daarbij komt dat je het vlees heel fijn moet snijden. Kun je zelf natuurlijk ook, maar de slager heeft het zo gepiept. Als je je slager lief aankijkt, doet 'ie het vast al voor je ;-)!

De steak tartare is heerlijk met (zoete aardappel) friet en salade bijvoorbeeld.

Steak tartare

Steak tartare

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram verse biefstuk (zeer fijn gesneden)
  • 2 augurken (fijngesneden)
  • 1 tl kappertjes (fijngesneden)
  • 1 sjalotje (fijngesneden)
  • 1/4 tl worcestersaus
  • 1/2 tl Dijon mosterd
  • peper en zout naar smaak

Benodigdheden

  1. bakring

Instructies

  1. Meng de ingrediënten vlak voor serveren met elkaar.
  2. Leg de bakring op het bord en doe de helft van het vlees erin. Druk licht aan en haal de ring weg.
  3. Serveer met salade en bijvoorbeeld zoete aardappel friet.
Naar: Nigella Lawson, steak tartare

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *