Gezonde ontbijtmuffins met blauwe bessen

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gezonde ontbijtmuffins met blauwe bessen

Sommige mensen houden ervan om te snoozen. Ik niet, ik houd van mijn slaap. Ik slaap liever lekker lang door en ben als mijn wekker gaat super snel en efficiënt. In minder dan 20 minuten ben ik de deur uit. Okay, mijn make-up doe ik in de trein. (En ik kan je vertellen dat dat af en toe gekke gezichten oplevert). Mijn ontbijt prep ik de avond van tevoren en gaat ook mee naar werk en ook mijn kleren leg ik de avond van tevoren klaar. En dáárom ben ik zo blij met dit receptje. Vaak eet ik overnight oats of yoghurt met fruit en in een los zakje granola. Maar nu heb ik eens wat anders: een supergezonde muffin voor ontbijt. Ideaal om mee te nemen. Ik vroor de helft in, vers kun je ze een dag of 4-5 bewaren. Dit ontbijt bevat onder meer veel vezels, eiwitten, kalium en antioxidanten. Het bevat geen gluten en geen geraffineerde suikers.

Ingrediënten

  • 150 gram
  • havermeel
  • (havermeel uit zak of zelf havermout fijnmalen)
  • 30 gram
  • amandelmeel
  • 30 gram
  • havermout
  • 1 tl
  • bakpoeder
  • 1 tl
  • kaneel
  • 95 gram
  • honing
  • 1 tl
  • vanille-extract
  • (of merg uit 1 vanillestokje)
  • 2 rijpe
  • bananen
  • 75 gram
  • vetvrije Griekse yoghurt
  • 180 ml
  • melk
  • 1
  • ei
  • 150 gram
  • blauwe bessen
  • snufje
  • zout
  • optioneel: handje grofgehakte pecannoten

Benodigdheden

  1. muffin bakblik
  2. 12 papieren muffinvormpjes
  3. grote kom
  4. medium kom

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Meng het havermeel, de havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout door elkaar in een grote kom.
  3. In een andere kom prak je de bananen met een vork. Meng het ei, yoghurt, melk, honing en vanille er doorheen.
  4. Roer het bananenmengsel door de droge ingrediënten en meng totdat je een egaal beslag hebt.
  5. Roer nu voorzichtig de bessen en eventueel de pecannoten (als je die gebruikt) er doorheen.
  6. Doe de papieren vormpjes in het bakblik en schep de vormpjes met een lepel tot 1 cm onder de rand vol.
  7. Bak gedurende 25-30 minuten of totdat de muffins goudbruin beginnen te kleuren.
  8. Laat de muffins afkoelen en eet ze vers, bewaar ze luchtdicht 4-5 dagen of vries ze tot 3 maanden in.
40 mensen willen het maken
8 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

11 responses to “Gezonde ontbijtmuffins met blauwe bessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *