New York cheesecake met Oreo bodem

  • voor 8 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Cheesecake + oreo = hemels! Althans, dat vind ik :-). En jij hopelijk ook na het maken van deze taart. We topten hem met kiwi gold, een erg goede combi, zo bleek achteraf. Het frisse van de kiwi gaat perfect samen met het zoete van de Oreo's en het romige van de cheesecake. Het fijne is, dat het echt supermakkelijk is! En wil je een hoge taart? Gebruik dan een dubbele portie voor de vulling en bak hem iets langer.

New York cheesecake met Oreo bodem

New York cheesecake met Oreo bodem

Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 10 oreokoekjes
  • 40 gram gesmolten boter
  • 185 gram roomkaas
  • 50 gram sour cream
  • 2 kleine eieren
  • rasp van 1/2 citroen
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 vanillepeul
  • 1 kiwi (ter garnering)

Benodigdheden

  1. bakvorm (ca. 11 x 33)
  2. keukenmachine (optioneel)

Instructies

  1. Maal in de keukenmachine de koekjes fijn. Geen keukenmachine in huis? Doe dan de koekjes in een boterhamzakje, leg hier een theedoek op en sla er met een deegroller op.
  2. Smelt de boter en roer door de kruimels heen.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 160 C.
  4. Schep in het bakblik, verspreid over de bodem en druk goed aan. Zet de vorm even in de koelkast en maak intussen de vulling.
  5. Snijd de vanillepeul open en schraap de binnenkant eruit. Meng dit samen met de eieren, suiker, sour cream, roomkaas en citroenrasp tot een glad geheel.
  6. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet de vulling erin.
  7. Bak gedurende 20 - 30 minuten of totdat de cheesecake helemaal gaar is.
  8. Laat de cheesecake afkoelen en zet hem daarna in de koelkast.
  9. Snijd voor serveren een kiwi in plakjes en versier de cheesecake ermee.

6 reacties op “New York cheesecake met Oreo bodem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *