Pannenkoek uit de oven (‘Dutch baby’)

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Sinds een week hebben we eindelijk een Lodge pan. Een mooie, zware gietijzeren pan voor fornuis en oven. Al in Canada zat ik me aan de pannen te vergapen en nu heb ik er dan ook eindelijk eentje gekocht. Je begrijpt dat ik nu probeer om werkelijk alles in die pan te maken ;-). Zo maakte ik ook pannenkoeken uit de oven. In Noord-Amerika zijn deze pannenkoeken bekend als 'Dutch baby'. Je kunt ze maken met kersen, maar ook bijvoorbeeld blauwe bessen. Ik maakte zelf een glutenvrije variant met alleen een klein beetje honing als zoetstof. Een heerlijk en verantwoord ontbijtje!

Pannenkoek uit de oven (‘Dutch baby’)

Pannenkoek uit de oven (‘Dutch baby’)

Ingrediënten

  • 50 gram
  • havermout of havermeel
  • 1 el
  • amandelmeel
  • 2 el
  • gesmolten roomboter
  • 2
  • eieren
  • 125 ml
  • melk
  • 1 tl
  • honing
  • 1/2 tl
  • kaneel
  • snufje
  • zout
  • handjevol
  • kersen of blauwe bessen

Benodigdheden

  1. ovenvaste koekenpan of ronde ovenschaal
  2. als je havermout gebruikt: hakmolen, koffiemolen of keukenmachine

Instructies

  1. Maal de havermout fijn (niet nodig als je havermeel gebruikt).
  2. Verwarm de oven voor op 220 C.
  3. Smelt intussen de boter in de pan, op het fornuis.
  4. Verdeel de kersen over de gesmolten boter.
  5. Maak van alle overige ingrediënten een glad beslag.
  6. Schenk het beslag in de pan, over de kersen en bak in 15 a 20 minuten goudbruin.
  7. Serveer meteen!

One response to “Pannenkoek uit de oven (‘Dutch baby’)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *