Witte chocolademelk zelf maken

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd3 minuten
  • Kooktijd7 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zelf chocolademelk maken is echt supermakkelijk. Als je het eenmaal hebt geprobeerd, wed ik dat je nooit meer kant-en-klare choco drinkt of uit een zakje. Uit een zakje is het vaak mierzoet en meer suiker dan cacao.

Chocolademelk van witte chocolade

Ik heb dit keer een lekkere variatie voor je. In plaats van klassieke chocolademelk, witte chocolademelk. Chocolademelk gemaakt met witte chocolade dus. Lekker met slagroom of kokosroom en toppings naar je keuze! Tip: deze hot choc spoons kun je natuurlijk ook met witte chocolade maken.

Witte chocolademelk zelf maken

Witte chocolademelk zelf maken

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd3 minuten
  • Kooktijd7 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 500 ml (amandel)melk
  • 80 gram witte chocolade (kies voor een vegan variant indien lactosevrij/vegan)
  • 3 kardemompeulen
  • 100 ml slagroom of kokosroom
  • decoratie naar keuze bijvoorbeeld: hagelslag marshmallows (niet vegan) of chocoladeschaafsel

Benodigdheden

  • steelpan

Instructies

  1. Breek de chocolade in stukken en doe in de pan, samen met de (amandel)melk en optioneel de kardemompeulen.
  2. Zet de pan op laag vuur zodat de chocolade rustig kan smelten. Roer af en toe door. Wanneer de chocolade gesmolten is en het heet genoeg is, is het klaar. Vis de kardemompeulen eruit.
  3. Giet de chocolademelk over 2 bekers en maak af met slagroom of opgeklopte kokosroom.
  4. Decoreer naar hartelust.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *