Garnalencocktail met mango en avocado

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ken je klassiekers. Een klassiek kerst voorgerecht is toch wel de garnalencocktail. Garnalen op een bedje van knapperige sla in een chique cocktailglas. Ik gaf deze klassieker een beetje een twist die bovendien zwangerschapsproof* is. De frisse, zoete mango en de smeuïge avocado maken het een feestje voor je smaakpapillen.

*wanneer je voorverpakte garnalen gebruikt, dien je de garnalen goed te verhitten, ook als ze gaar zijn.

Garnalencocktail met mango en avocado

Garnalencocktail met mango en avocado

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram gekookte gepelde garnalen
  • 1 tl piri piri kruiden
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1 krop romaine sla
  • sap van 1 limoen
  • snufje zout

Benodigdheden

  • 4 cocktailglazen

Instructies

  1. Marineer de garnalen met de kruiden en een eetlepel olie. Bak ze kort en laat ze afkoelen.
  2. Schil de mango en snijd in kleine blokjes (circa 2 x 2 cm).
  3. Pureer de avocado met de limoensap en zout.
  4. Schep de garnalen, mango en avocado door elkaar.
  5. Was de sla en snijd de achterkant eraf.
  6. Verdeel de sla over de glazen en maak af met de garnalen-mango mix.

4 reacties op “Garnalencocktail met mango en avocado

  • Felix

    Ik was erg geïnteresseerd in dit recept maar denk dat ik toch een andere variant kies.
    Je schrijft “ De frisse, zoete mango en de smerige avocado maken het een feestje voor je smaakpapillen”…

    Of bedoel je wat anders ;-)

    Dank voor het delen, fijne dagen!

    Beantwoorden
  • Wiel

    Hallo Judith,
    Ik wil dit maken alleen ga ik het recept wat aanpassen. De Piri piri ga ik niet gebruiken. En omdat ik Hollandse garnalen gebruik ga ik die niet bakken maar wel wat marineren in limoensap.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *