Lichtere champignoncrèmesoep
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Soep kan altijd. Midden in de winter, maar zeker in de zomer. Wat dacht je van deze champignoncrèmesoep? Heerlijk met een sneetje briochebrood of doe zoals wij en eet er zelfgemaakte challah bij! Deze soep smaakt romig, maar bevat maar een klein beetje room. Een veel lichter gerecht dus dan de echte zware champignonroomsoepen.
Lichtere champignoncrèmesoep
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram biologische champignons
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1 takje salie
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 el balsamicoazijn
- 1 vegetarisch. bouillonblokje
- 1 liter water
- 60 ml slagroom
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- staafmixer
- soeppan
Instructies
- Snipper de sjalot. Snijd de champignons in dunne plakjes en pers de teen knoflook uit.
- Zet de pan op laag vuur en giet olie in de pan. Fruit de sjalot en de knoflook, samen met een takje salie en voeg de champignons toe. Bak deze enkele minuten en blus dan af met de balsamicoazijn. Haal de salie uit de pan.
- Voeg de tijm, bouillonblokje en water toe en laat 10 minuten koken.
- Schep enkele champignonplakjes uit de pan om de soep later mee te garneren.
- Schenk de room bij de soep en pureer met de staafmixer. Garneer voor serveren met de champignonplakjes
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 200 | Calorieën uit vetten 94 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 17% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 14% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Eergisteren gemaakt,smaakte fantastisch,en heel gemakkelijk te maken.
Bedankt voor het recept Judith.Dit weekend gaan we de inktvisarmensalade maken,
So long Els
Lekker Els!