Lichtere champignoncrèmesoep

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Soep kan altijd. Midden in de winter, maar zeker in de zomer. Wat dacht je van deze champignoncrèmesoep? Heerlijk met een sneetje briochebrood of doe zoals wij en eet er zelfgemaakte challah bij! Deze soep smaakt romig, maar bevat maar een klein beetje room. Een veel lichter gerecht dus dan de echte zware champignonroomsoepen.

Lichtere champignoncrèmesoep

Lichtere champignoncrèmesoep

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram biologische champignons
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje salie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 vegetarisch. bouillonblokje
  • 1 liter water
  • 60 ml slagroom
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • staafmixer
  • soeppan

Instructies

  1. Snipper de sjalot. Snijd de champignons in dunne plakjes en pers de teen knoflook uit.
  2. Zet de pan op laag vuur en giet olie in de pan. Fruit de sjalot en de knoflook, samen met een takje salie en voeg de champignons toe. Bak deze enkele minuten en blus dan af met de balsamicoazijn. Haal de salie uit de pan.
  3. Voeg de tijm, bouillonblokje en water toe en laat 10 minuten koken.
  4. Schep enkele champignonplakjes uit de pan om de soep later mee te garneren.
  5. Schenk de room bij de soep en pureer met de staafmixer. Garneer voor serveren met de champignonplakjes

2 reacties op “Lichtere champignoncrèmesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *