Lichtere champignoncrèmesoep

  • voor 2-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Lichtere champignoncrèmesoep

Soep kan altijd. Midden in de winter, maar zeker in de zomer. Wat dacht je van deze champignoncrèmesoep? Heerlijk met een sneetje briochebrood of doe zoals wij en eet er zelfgemaakte challah bij! Deze soep smaakt romig, maar bevat maar een klein beetje room. Een veel lichter gerecht dus dan de echte zware champignonroomsoepen.

Ingrediënten

  • 250 gram
  • biologische champignons
  • 1
  • sjalotje
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1 takje
  • salie
  • 1 tl
  • gedroogde tijm
  • 1 el
  • balsamicoazijn
  • 1 vegetarisch. bouillonblokje
  • 1 liter
  • water
  • 60 ml
  • slagroom
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • staafmixer
  • soeppan

Instructies

  1. Snipper de sjalot. Snijd de champignons in dunne plakjes en pers de teen knoflook uit.
  2. Zet de pan op laag vuur en giet olie in de pan. Fruit de sjalot en de knoflook, samen met een takje salie en voeg de champignons toe. Bak deze enkele minuten en blus dan af met de balsamicoazijn. Haal de salie uit de pan.
  3. Voeg de tijm, bouillonblokje en water toe en laat 10 minuten koken.
  4. Schep enkele champignonplakjes uit de pan om de soep later mee te garneren.
  5. Schenk de room bij de soep en pureer met de staafmixer. Garneer voor serveren met de champignonplakjes
6 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Lichtere champignoncrèmesoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *