Zelfgemaakte döner kebab

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Zelfgemaakte döner kebab

De kans is groot dat je vaak 's nachts döner kebab hebt gegeten. Het is zo'n typische post-uitgaanssnack. Zelf was ik altijd meer van de kaassouflé of de pita kaas ;-). Zo'n broodje döner is vaak niet zo gezond en dus besloot ik zelf aan de slag te gaan. Traditioneel wordt de kebab van lamsvlees gemaakt, maar de beste structuur als je dit zelf maakt, krijg je met kipgehakt, omdat dit relatief zacht van structuur is. Je kruid het vlees lekker in, rolt het op en laat het dan in de oven garen.

Toppings

Intussen bak je pitabroodjes af zodat je warme pita's hebt en kies je lekkere toppings uit. Wij gingen voor spitskool, tomaat, komkommer, ingelegde pepers en een beetje barbecuesaus. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor knoflooksaus als je voor traditioneel gaat. Of sambal als je van pittig houdt.

Zelf broodje döner kebab maken

Ook aan de slag met deze thuisversie van het broodje döner kebab? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).

Ingrediënten

  • 300 gram
  • kipgehakt
  • 3 el
  • broodkruim
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • 1 sjalotje
  • fijngesnipperd
  • 1 tl
  • gerookt paprikapoeder
  • 1 tl
  • tijm
  • 1/2 tl
  • oregano
  • 1/2 tl
  • komijn
  • 1/2 tl
  • korianderzaad
  • snufje zout
  • verder nodig:
  • pitabroodjes
  • kool
  • tomaat
  • komkommer
  • ingelegde pepers
  • saus naar keuze bijvoorbeeld (zegemaakte) knoflooksaus

Benodigdheden

  • aluminiumfolie
  • braadslede of diepe bakplaat

Instructies

Döner kebab maken
  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Pers het teentje knoflook uit en snipper de sjalot fijn. Meng, samen met broodkruim en kruiden door het gehakt heen. Tip: wist je dat je gehakt ook heel goed in de keukenmachine met een deeghaak kunt kneden?
  3. Rol er een staaf van met een diameter van circa 15 centimeter. Bedek helemaal met aliminiumfolie zodat je een aluminium rol hebt. Leg in de braadslede of op de bakplaat en bak circa 30-35 minuten
  4. Maak intussen de toppings klaar en bak de broodjes af.
  5. Pak voorzichtig de gehaktrol uit de alu-folie en check of deze gaar is door hem doormidden te snijden. Hij moet helemaal egaal van kleur zijn. Is het midden nog roze? Leg het dan nog even terug in de oven. Is het vlees gaar. Snijd dan met een scherp mes hele dunne plakjes en vul je broodje met het vlees, de toppings en saus.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Zelfgemaakte döner kebab

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *