Bruschetta met geitenkaas, aardbeien en basilicum

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een goed bruschetta recept is een van mijn favoriete dingen om te maken. En je bent klaar in een mum van tijd. Eerder maakte ik al deze klassieke Italiaanse bruschetta met tomaat en basilicum. Maar deze bruschetta met opgeklopte geitenkaas is net zo lekker!

Bruschetta met opgeklopte geitenkaas

De geitenkaas is romig, lekker, en veelzijdig. Het past perfect bij zowel zoete als hartige ingrediënten om verbazingwekkende smaakcombinaties te maken. Voor dit recept koos ik voor een frisse combinatie met aardbeien en basilicum. De pittige, licht zoute geitenkaas met de stroperige aardbeien, basilicum, balsamico en het knapperige, geroosterde brood is een heuse smaakexplosie in je mond.

Bruschetta maken

Deze bruschetta is het allerlekkerst als je het vers maakt. Je kunt ze dan ook het beste meteen na het bakken serveren, als het brood vers geroosterd en nog warm is. Wel kun je het opgeklopte geitenkaasmengsel klaarmaken en in de koelkast bewaren tot het klaar is voor gebruik. Zo heb je altijd een lekkere spread klaar om je gasten óf jezelf mee te verwennen.

Bruschetta met geitenkaas, aardbeien en basilicum

Bruschetta met geitenkaas, aardbeien en basilicum

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 (glutenvrij) stokbrood
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram crème fraîche
  • zwarte peper + zout
  • 150 gram aardbeien
  • paar blaadjes basilicum fijngesneden
  • balsamicocrème

Benodigdheden

  • blender of staafmixer

Instructies

  1. Bak het stokbrood als dat nog niet gedaan is.
  2. Laat het goed afkoelen en maak intussen de spread.
  3. Meng de geitenkaas met de creme fraiche, peper en zout in de blender, staafmixer of anders tot een luchtige egale spread.
  4. Snijd sneetjes van het brood en rooster nog eens een paar minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Laat weer even afkoelen en besmeer dan met de geitenkaas-spread.
  5. Snijd de aardbeien in plakjes en snijd de basilicum grof. Leg de aardbeienplakjes en wat basilicum op de bruschetta en maak af met balsamico crème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *