Bruschetta met geitenkaas, aardbeien en basilicum
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Een goed bruschetta recept is een van mijn favoriete dingen om te maken. En je bent klaar in een mum van tijd. Eerder maakte ik al deze klassieke Italiaanse bruschetta met tomaat en basilicum. Maar deze bruschetta met opgeklopte geitenkaas is net zo lekker!
Bruschetta met opgeklopte geitenkaas
De geitenkaas is romig, lekker, en veelzijdig. Het past perfect bij zowel zoete als hartige ingrediënten om verbazingwekkende smaakcombinaties te maken. Voor dit recept koos ik voor een frisse combinatie met aardbeien en basilicum. De pittige, licht zoute geitenkaas met de stroperige aardbeien, basilicum, balsamico en het knapperige, geroosterde brood is een heuse smaakexplosie in je mond.
Bruschetta maken
Deze bruschetta is het allerlekkerst als je het vers maakt. Je kunt ze dan ook het beste meteen na het bakken serveren, als het brood vers geroosterd en nog warm is. Wel kun je het opgeklopte geitenkaasmengsel klaarmaken en in de koelkast bewaren tot het klaar is voor gebruik. Zo heb je altijd een lekkere spread klaar om je gasten óf jezelf mee te verwennen.
Bruschetta met geitenkaas, aardbeien en basilicum
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 (glutenvrij) stokbrood
- 150 gram zachte geitenkaas
- 75 gram crème fraîche
- zwarte peper + zout
- 150 gram aardbeien
- paar blaadjes basilicum fijngesneden
- balsamicocrème
Benodigdheden
- blender of staafmixer
Instructies
- Bak het stokbrood als dat nog niet gedaan is.
- Laat het goed afkoelen en maak intussen de spread.
- Meng de geitenkaas met de creme fraiche, peper en zout in de blender, staafmixer of anders tot een luchtige egale spread.
- Snijd sneetjes van het brood en rooster nog eens een paar minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Laat weer even afkoelen en besmeer dan met de geitenkaas-spread.
- Snijd de aardbeien in plakjes en snijd de basilicum grof. Leg de aardbeienplakjes en wat basilicum op de bruschetta en maak af met balsamico crème.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 363 | Calorieën uit vetten 121 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 21% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 40% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen