Quick & easy: Italiaanse bruschetta

  • voor 4 personen
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Heerlijk als voorafje of als borrelhapje, deze bruschetta met tomaat en basilicum. Bruschetta is een typisch Italiaans hapje en bestaat in ieder geval uit brood ingesmeerd met knoflook, zout en olijfolie. Deze variant met tomaat en basilicum kom je vaak tegen, maar het kan ook belegd zijn met vlees of andere groenten of 'naturel' met enkel knoflook, zout en olijfolie. Combineer met een stevige soep om er een volledige maaltijd van te maken.

Quick & easy: Italiaanse bruschetta

Quick & easy: Italiaanse bruschetta

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • stokbrood of geroosterd wit brood
  • 4 trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • extra vergine olijfolie
  • 1 el verse basilicum
  • zeezout
  • zwarte peper

Benodigdheden

Instructies

brood voor de bruschetta
  1. Grill het brood in grillpan of broodrooster.
  2. Snijd de tomaten in blokjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm en snijd 1 knoflookteen heel fijn. Scheur de basilicum in kleinere stukjes en meng met de tomaat en het teentje fijngesneden knoflook. Voeg naar smaak olijfolie toe.
  3. Smeer het brood in met het andere teentje knoflook door er overheen te wrijven en druppel er nog wat olijfolie overheen. Leg nu de tomatentopping erop en maak af met zeezout en zwarte peper. Ter garnering nog een blaadje basilicum en je bent klaar!
Tip: heb je geen grillpan of broodrooster? Je kunt het brood ook makkelijk roosteren in een tosti-ijzer! basilicum in de bruschetta

2 responses to “Quick & easy: Italiaanse bruschetta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *