Quick & easy: Italiaanse bruschetta

  • voor 2-6 personen
  • Totale benodigde tijd
Quick & easy: Italiaanse bruschetta

Heerlijk als voorafje of als borrelhapje, deze bruschetta met tomaat en basilicum. Bruschetta is een typisch Italiaans hapje en bestaat in ieder geval uit brood ingesmeerd met knoflook, zout en olijfolie. Deze variant met tomaat en basilicum kom je vaak tegen, maar het kan ook belegd zijn met vlees of andere groenten of 'naturel' met enkel knoflook, zout en olijfolie. Combineer met een stevige soep om er een volledige maaltijd van te maken.

Ingrediënten

  • stokbrood of geroosterd wit brood
  • 4
  • trostomaten
  • 2 tenen
  • knoflook
  • extra vergine olijfolie
  • 1 el
  • verse basilicum
  • zeezout
  • zwarte peper

Benodigdheden

Instructies

brood voor de bruschetta
  1. Grill het brood in grillpan of broodrooster.
  2. Snijd de tomaten in blokjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm en snijd 1 knoflookteen heel fijn. Scheur de basilicum in kleinere stukjes en meng met de tomaat en het teentje fijngesneden knoflook. Voeg naar smaak olijfolie toe.
  3. Smeer het brood in met het andere teentje knoflook door er overheen te wrijven en druppel er nog wat olijfolie overheen. Leg nu de tomatentopping erop en maak af met zeezout en zwarte peper. Ter garnering nog een blaadje basilicum en je bent klaar!
Tip: heb je geen grillpan of broodrooster? Je kunt het brood ook makkelijk roosteren in een tosti-ijzer! basilicum in de bruschetta
11 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

2 responses to “Quick & easy: Italiaanse bruschetta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *