Pastasalade met een Mexicaanse twist

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze Mexicaanse pastasalade is een must als bijgerecht voor je volgende barbecue of als snelle hap voor lunch of diner. Ga voor pasta met een lekkere textuur, verse groenten en een frisse dressing van onder andere koriander en limoen.

Mexicaanse pastasalade maken

Ik ben fan van pastasalades. Zo maakte ik eerder al deze klassieke pastasalade met pesto, mozzarella en tomaat. Maar altijd hetzelfde is voor mij geen optie, en daarom ben ik aan het experimenteren geslagen. Ik maakte een variant met een Mexicaanse twist, vol van smaak! Beladen met vegetarische kip, maïs, tomaten en bosuien. De ster van de show is de dressing, gemaakt van koriander, limoen, olijfolie en avocado.

De pastasalade bewaren

Dit is een salade die gemakkelijk van tevoren gemaakt kan worden. Als je hiervoor kiest kan je gerust zowel de salade als de dressing maken. Houd de twee wel apart. Bewaar de salade en de dressing in aparte luchtdichte bakjes in de koelkast. Combineer salade en dressing alleen voor gebruik op dezelfde dag. Restjes van deze salade blijven niet goed als ze eenmaal zijn gekookt. De dressing wordt geabsorbeerd in de pasta en maakt ook de groenten zacht.

Pastasalade met een Mexicaanse twist

Pastasalade met een Mexicaanse twist


Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram (glutenvrije) pasta
  • 250 gram cherrytomaten in helften
  • 100 gram vega kip
  • 1 maiskolf
  • 2 bosuien
  • dressing van 1 el verse koriander
  • sap van 1 limoen
  • zout
  • 1 avocado
  • 3 el olijfolie

Benodigdheden

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel vervolgens af met koud water.
  2. Maak de dressing door de ingrediënten hiervoor te pureren met behulp van een staafmixer, hakmolen of blender.
  3. Bak de vegetarische kipstukjes in de koekenpan in olie. Grill de maiskolven in de pan, in de oven of op de BBQ totdat ze licht verkleuren. Snijd de maïskorrels vervolgens van de kolf af.
  4. Halveer de cherrytomaten.
  5. Mang alle ingrediënten en hussel goed door elkaar. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *