Traybake met smashed potatoes en vegetarisch gehakt

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Smashed potatoes met een fluffy binnenkant en een knapperige buitenkant. Hoe lekker klinkt dat? Als je op zoek bent naar een easy-peasy, makkelijk diner dat niet meer voorbereiding vereist dan het schillen van aardappels, dan is dit het recept voor jou!

Smashed potatoes traybake

Voor dit recept heb je niet veel nodig, maar de aardappels die je kiest zijn wel belangrijk. Het beste werken vastkokende aardappels, zo klein mogelijk. Kies voor krieltjes bijvoorbeeld of mini-krieltjes. De makkelijkste manier om deze aardappelen te pletten is met de bodem van een mok. Je kunt ook een vork gebruiken.

Chimichurrisaus maken

Naast de aardappeltjes maak ik gehaktballetjes voor in de traybake. Ik gebruik daar vega gehakt voor, om dit gerecht  volledig vegetarisch te maken.Nóg lekkerder is de traybake met een zelfgemaakte chimichurrisaus. Chimichurri is een ongekookte saus op basis van fijngehakte kruiden, knoflook, olie en azijn. De gehaktballen met chimichurrisaus maken van dit recept echt een feestje. Chimichurri komt oorspronkelijk uit Argentinië en Uruguay, waar het wordt gebruikt als dressing voor gegrild vlees. En je maakt het dus makkelijk zelf!

Makkelijke maaltijd

Een traybake is een ontzettend makkelijk en snel gerecht. Maak er een complete maaltijd van door te serveren met een groene salade of bijvoorbeeld een tomatensalade.

Traybake met smashed potatoes en vegetarisch gehakt

Traybake met smashed potatoes en vegetarisch gehakt

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 800 gram krieltjes
  • 1 el olijfolie
  • grof zeezout
  • 300 gram (vegetarisch) gehakt
  • 1 tl chimichurrikruiden
  • snuf zout
  • voor de saus:
  • 20 gram platte peterselie
  • 5 gram basilicum
  • 1/2 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 2 el olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 1/4 tl chilivlokken

Benodigdheden

  • Ovenschaal

Instructies

  1. Kook de krieltjes in zo'n 15 minuten gaar.
  2. Verwarm de oven voor op 200 C.
  3. Giet de krieltjes af en laat met een droge theedoek op de pan een paar minuten goed drogen.
  4. Doe de aardappels in de ovenschaal en plet ze met de achterkant van een glas of een vork. Giet dan de olie er overheen. Bak circa 15 minuten.
  5. Intussen maak je de chimichurrisaus. Hak de peterselie en basilicum fijn. Meng met de halve gesnipperde sjalot. Giet de olie en limoensap erbij en roer tot slot de chilivlokken er doorheen.
  6. Meng vervolgens het gehakt met de gedroogde kruiden en wat zout en maak er 12 gehaktballetjes van. Haal de ovenschaal uit de oven, doe de gehaktballetjes erbij en bak nog eens 10 minuten.
  7. Haal uit de oven, Verdeel eventueel nog wat grof zeezout over de schotel en serveer met de saus en een salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *