Fris limoen toetje in een glaasje

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik ben fan van toetjes. Dit key lime dessert is daar absoluut geen uitzondering op! Het limoen toetje is licht, verfrissend, een beetje zurig én een beetje zoet. Het heeft de heerlijke smaak van limoentaart met de mooie presentatie van een parfait. Key lime pie is een populaire taart in Amerika, gemaakt met een speciaal soort limoen. Geïnspireerd hierop maakte ik een mooi en lekker toetje in een glaasje.

Limoendessert

Niets is zo zomers als een frisse limoentaart. Daarom besloot ik er een lekker luchtig toetje van te maken. Het is de perfecte afsluiting van een warme zomerdag, een feestje of verjaardag.

Als het zomer is, is het laatste wat je wilt doen de oven aanzetten om een dessert te maken. Daarom is dit lekkere no-bake toetje een perfecte uitkomst. Even in de koelkast en smullen maar. Garneer eventueel met slagroom, geraspte limoenschil en overgebleven koekkruimels.

Presenteer in een leuk glas

Het leuke van dit dessert is dat je het in elk glas kunt serveren! Denk aan mason jars, wijnglazen, of... rechtstreeks uit de kom met een lepel. Hoe je ook kiest om te genieten van dit frisse key lime toetje is geheel aan jou!

Fris limoen toetje in een glaasje

Fris limoen toetje in een glaasje

Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes
  • 90 gram gesmolten vegan boter
  • 800 gram (2 blikken) gecondenseerde kokosmelk
  • 125 gram vegan creme fraiche
  • sap van 3 limoenen
  • zest van 1 limoen (+ extra voor garnering)
  • vegan slagroom voor garnering

Benodigdheden

  • 4 kleine glazen of weckpotjes
  • spuitzak (optioneel)
  • Hakmolen (optioneel)

Instructies

  1. Hak de koekjes met de hakmolen of doe ze in een plastic af te sluiten zak en sla met een deegroller tot de fijn zijn.
  2. Meng de koelkruimels met de gesmolten boter en verdeel dit over de glazen. Zet de glazen in de koelkast en ga dan door met de vulling.
  3. Meng gecondenseerde kokosmelk, creme fraiche, limoenrasp en limoensap. Meng goed door en doe in een spuitzak. Verdeel over de glazen en laat in de koelkast verder opstijven.
  4. Maak af met (plantaardige) slagroom en limoenpartjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.