Coquille op een bedje van erwten (luxe voorgerecht)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Coquilles of Sint Jacobsschelpen zijn delicate stukjes schelpdier met een wat vlezige smaak. Het is echt een typisch luxe ingrediënt wat je daarom nogal eens met kerst op tafel ziet. Op zich is het niet moeilijk om een coquille klaar te maken. Het belangrijkste is echter dat je ze niet te lang gaart, want dan worden ze zo taai als schoenzolen. En dat willen we natuurlijk niet hebben ;-).

Coquilles op Aziatische wijze

Voor dit kerst voorgerecht maakte ik de coquilles klaar op een soort Aziatische wijze en plaatste deze vervolgens op een bedje van erwt. Een beetje fusion, want die erwtenpuree is weer typisch Brits. Een heerlijk delicaat gerecht om je kerstdiner dit jaar mee te beginnen! De puree kun je goed van te voren voorbereiden. A la minute, hoef je enkel de coquilles kort te bakken. Erbij drink je bijvoorbeeld een Sauvignon Blanc. Cheers & Happy Holidays!

Coquille op een bedje van erwten (luxe voorgerecht)

Coquille op een bedje van erwten (luxe voorgerecht)

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 8 coquilles (Sint Jacobsschelpen - ontdooid uit het vriesvak)
  • 1 rode ui
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl azijn
  • 200 gram tuinerwten (uit het vriesvak)
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 bouillonblokje1 takje
  • scheutje olie om in te bakken
  • optioneel: cress of kiemen ter garnering

Benodigdheden

  • staafmixer
  • koekenpan
  • steelpan

Instructies

  1. Zorg ervoor dat de coquilles goed ontdooid zijn als je ze uit de vriezer gebruikt.
  2. Snijd de ui fijn. Marineer de coquilles in ui, sojasaus en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Los het bouillonblokje op in 1 liter kokend water.
  4. Voeg de erwten toe en kook 4 minuten.
  5. Giet de erwten af en voeg de extra vergine olijfolie en de muntblaadjes toe.
  6. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
  7. Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet een beetje olie in de pan en bak de coquilles circa 4 minuten (2 minuten aan iedere kant).
  8. Plaat een beetje erwtenpuree op het bord en plaats daar 2 coquilles op. Maak af met kiemen of cress en enkele druppels extra vergine olijfolie.
sint jacobsschelpen op een bedje van erwten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *