Vegetarische bladerdeeg ster met zoete aardappel

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Deze bladerdeeg ster is super makkelijk om zelf te maken en mega lekker. Eigenlijk is het een omgekeerde ster, waardoor je lekker veel vulling hebt. Door een ster uit te steken uit het bladerdeeg is het meteen een super kerstig hapje! En het leuke is dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt voor dit vegetarische voorgerecht voor tijdens de kerstdagen. Zoete aardappel, pesto, feta, bladerdeeg en ras-el-hanout kruiden.

Die kruiden geven het extra smaak en een Midden-Oosterse touch. Heb je deze kruiden niet, kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor wat komijnzaad, gerookt paprikapoeder en een snufje kaneel.

Bladerdeeg ster met groene pesto

De groene pesto kun je kant-en-klaar in de winkel kopen. Waarschijnlijk heb je zelfs wel een potje liggen! Je kunt ook de pesto zelf maken. Dat is heel eenvoudig en natuurlijk erg smakelijk. Met een paar ingrediënten creëer je een erg smakelijk hapje. En ook nog eens een die er super gezellig uitziet!

Kook je voor veganisten? Je kunt vegan witte kaas kopen en veganistische pesto. In combinatie met niet-roomboter bladerdeeg heb je dan een plantaardig voorgerecht. Extra tip: bak de uitgestoken bladerdeegsterren mee in de oven en top ze met hartige toppings voor bij bijvoorbeeld de soep. Ik smeerde ze zelf in met pesto. Supermakkelijk en lekker!

Vegetarische bladerdeeg ster met zoete aardappel

Vegetarische bladerdeeg ster met zoete aardappel

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd40 minuten
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 12 plakjes bladerdeeg (ontdooid - glutenvrij indien nodig)
  • 200 gram zoete aardappel (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 tl olijfolie
  • 1 tl ras-es-hanout kruiden
  • 1 el groene pesto
  • 50 gram feta kaas

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • uitsteekvorm ster

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Leg de zoete aardappelblokjes op de bakplaat. Meng met olie en kruiden en bak 20 minuten. (het bakblik heb je overigens zo weer nodig, dus zet die nog niet weg)
  2. Haal vervolgens uit de oven en meng de zoete aardappel met de pesto en de feta.
  3. Verdeel de bladerdeegplakjes in 2 stapels. De ene helft laat je intact, op de andere helft steek je een ster uit het midden.
  4. Neem een heel plakje bladerdeeg, verdeel daar wat vulling op. Dek af met een plakje bladerdeeg met uitgestapte ster en druk met een vork de zijkanten dicht. Leg op het bakblik. Herhaal tot je 6 pakketjes hebt.
  5. De sterren die je hebt uitgestoken kun je bijvoorbeeld insmeren met wat extra pesto en meebakken. Je kunt ze ook naturel houden en serveren bij bijvoorbeeld de soep.
  6. Bak alles in zo'n 20 minuten goudbruin en gaar.
Tip: voor extra glanzend bladerdeeg bestrijk je de bovenkant met een losgeklopt ei of sojamelk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.