Vegetarische garnalencocktail met mandarijn en avocado

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een klassiek voorgerecht mogen we de garnalencocktail wel noemen denk ik. In een glaasje geserveerd, vaak voorzien van fruit en groenten. Dit keer maken we een vegetarische garnalencocktail. Misschien een leuk kerst voorgerecht?

Vegetarische 'garnalen'

Ik vond bij de Jumbo in het vriesvak vegetarische tempura garnalen. Deze kun je in de pan of oven afbakken voor een krokant korstje. Je kunt ook een andere vleesvervanger kiezen, als je de vega 'garnalen' niet kunt vinden.

In 10 minuten klaar

Ik vind de combinatie met mandarijnen, limoen en zachte avocado's erg geslaagd. Bovendien staat dit lekkere voorgerecht in 10 minuten op tafel. Maak van tevoren het groentemengsel en zet de garnalencocktail ter plekke in elkaar als je het gerecht wil voorbereiden.

vegetarische garnalencocktail maken

Vegetarische garnalencocktail met mandarijn en avocado

Vegetarische garnalencocktail met mandarijn en avocado

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 250 gram vegetarische 'garnalen' (bijvoorbeeld vegan zeastar)
  • 1 avocado
  • 1 mandarijn
  • 1/4 komkommer
  • 1 limoen
  • 2 el (vegan) mayonaise
  • 1 el peterselie
  • peper en zout

Benodigdheden

  • 4 coupes / cocktailglazen
  • bakplaat of koekenpan om de garnalen in te bakken

Instructies

  1. Bereid de vegetarische garnalen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd intussen de komkommer in kleine blokjes.
  3. Schil de avocado en snijd ook in kleine blokjes.
  4. Haal de partjes van de mandarijn los en haal het velletje van de partjes. Het is niet erg als de partjes breken.
  5. Meng in een kom sap van 1/2 limoen, mayonaise, mandarijn, komkommer, avocado en zest van de limoen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de garnalen over de glazen en houd voor elk van de glazen 1 garnaal over.
  7. Schep nu het groentemengsel in de glazen. Maak af met de laatste garnaal en garneer met peterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.