Chinese tomatensoep maken (vegetarisch)

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heb je weleens Chinese tomatensoep gegeten? Lekker lichtzoet en een intense tomatensmaak. Een vleugje gember voor extra pit. Yummy! Je kunt deze vaak kopen bij Chinese restaurants of uit een pakje in de supermarkt. Maar, veel lekkerder en gezonder is natuurlijk om het helemaal zelf te maken.

Goed gevulde Chinese tomatensoep

Dat is echt supermakkelijk! Met een paar ingrediënten die je vast al in huis hebt, maak je in een handomdraai je eigen vegetarische Chinese tomatensoep. Lekker als lunch of voor diner. Serveer met bijvoorbeeld een broodje.

Tip: maak een extra grote pan soep en eet de volgende dag als lunch. Stevige trek? Voeg dan vermicelli of rijstnoodles toe en eventueel wat taugé. Eet je vlees? Dan kun je kleine gehaktballetjes toevoegen.

Chinese tomatensoep maken (vegetarisch)

Chinese tomatensoep maken (vegetarisch)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 trostomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el (glutenvrije) sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 tl kokosbloesemsuiker (of rietsuiker)
  • 300 ml water
  • 1 el maizena

Benodigdheden

  • hoge kookpan
  • staafmixer (of blender)

Instructies

  1. Ontvel de tomaten als volgt: kerf aan de onderkant van de tomaten een 'X' met een scherp mes. Dompel ze 1 minuut in kokend water en blus dan af met ijskoud water. Je kunt nu heel gemakkelijk het velletje er vanaf trekken.
  2. Hak de tomaten in grove stukken.
  3. Snijd de gember en de knoflook fijn.
  4. Meng de maizena met 2 el water.
  5. Giet wat olie in de pan en bak de knoflook en gember kort. Voeg de tomatenpuree toe en schep om. Voeg nu alle ingrediënten toe, behalve het maizena-papje. Kook 10 minuten en pureer dan tot een gladde soep.
  6. Roer nu het maizena-papje door de soep heen tot het de gewenste dikte heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *