Octopus carpaccio

  • voor 1 persoon
  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Back to category Ga naar recept

Vlees eet ik niet meer, maar af en toe een mooi en bijzonder stukje vis kan ik wel waarderen. Octopus vind ik bijvoorbeeld heerlijk. De bekende tapa 'pulpo a la gallega' bijvoorbeeld. Jaren geleden kon je zelf bij Appie voorgegaarde octopus kopen. Helaas inmiddels niet meer. Je kunt echt bij de groothandel deze vis kopen. Of wat ik laatst ontdekte, in blik bij bijvoorbeeld online supermarkt Crisp. Die kon dan ook niet anders dan in mijn mandje belanden.

Frisse zomerse carpaccio van octopus

Met slechts een paar ingrediënten maakte ik er een heerlijk fris en zomers gerecht mee, namelijk een octopus carpaccio. De octopus in zo dun mogelijke plakjes, gemengd met kappertjes, bosui, frambozenazijn en optioneel jalapeno pepers. Als je niet zo van pittig houdt, kun je het beste de zaadlijsten verwijderen uit de peper. Zo heb je wel een deel van de smaak, maar niet alle pit!

Octopus carpaccio

Octopus carpaccio

  • Voorbereidingstijd
  • Totale benodigde tijd
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram
  • gegaarde octopus tentakels
  • (zie hierboven)
  • 1 el
  • kappertjes
  • 1
  • bosui
  • 1 jalapeno peper
  • 2 el
  • frambozenazijn

Benodigdheden

Instructies

  1. Snijd de octopus in dunne plakjes.
  2. Leg de plakjes op het bord en verdeel ze over het bord.
  3. Snijd de jalapeno peper in ringen. Snijd desgewenst de zaadlijsten eruit. Snijd ook de bosui in dunne ringetjes.
  4. Verdeel de bosui, peper, kappertjes en azijn over de octopus en eet direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *