Tortillataart met vega gehakt

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hoe feestelijk ziet deze tortillataart eruit? Het is een feestje om te zien en zeker ook om 'm te eten! De taart is gemaakt van tortillawraps en heerlijk vullingen. We hebben een vulling van vega gehakt, mais en kaas en een vulling van kidney bonen en salsa. Op-en-top Tex-Mex en boordevol smaak! Bovendien zorgt de kaas ervoor dat het gehakt netjes op zijn plek blijft. En dat is fijn, want zo kun je de tortillataart tot de rand beleggen en zie je die mooie laagjes goed.

Qua vegetarisch gehakt is er heel veel keuze tegenwoordig. Kijk even op de achterkant of en hoeveel kruiden er al aan toegevoegd zijn. Het kan bijvoorbeeld voldoende zijn om het te houden bij een half zakje van de taco kruiden als het gehakt al voorgekruid is. Dit is uiteraard ook een kwestie van smaak, dus proef vooral even als het gehakt gaar is. Ik ben reuze benieuwd naar jullie tortillataartcreaties. Deel het op Instagram met #bettertogether en tag @eatertainment.nl en @myfoodblog_nl.

Tortillataart met vega gehakt

Tortillataart met vega gehakt

Log in om recept aan collectie toe te voegen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 pak Santa Maria tortilla wraps original medium
  • 2 potten Santa Maria Salsa Mild (of Medium)
  • 1 zakje Santa Maria Taco kruiden
  • 2 pakken vegetarisch gehakt
  • 600 gram kidneybonen
  • 1 blikje ananasblokjes (140 gram uitlekgewicht)
  • 1 klein blikje mais
  • 125 gram zure room of haver fraiche
  • 100 gram geraspte cheddarkaas of een plantaardige variant
  • scheutje olijfolie
  • verse koriander & cherry tomaten voor de topping
  • 2 avocado’s
  • 1 zakje Santa Maria guacamole mix

Benodigdheden

  • springvorm 22 cm

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 C.
  2. Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan en voeg het gehakt met de tacokruiden toe. Bak het gehakt rul. Roer de mais er doorheen samen met 3 el van de salsa.
  3. Meng in een kom de salsa met de kidneybonen.
  4. Leg een tortillawrap op de bodem van de springvorm. Doe de ring om de springvorm.
  5. Strooi circa 2 el kaas op de tortillawrap en verdeel dan circa ¼ van het gehaktmengsel hier overheen. Zorg dat je het gelijkmatig, tot op de rand verdeelt.
  6. Leg hier weer een wrap op gevolgd door wat kaas en verdeel nu nogmaals gehakt hier overheen. Snijd de ananas in kleine blokjes en leg de helft op het gehakt.
  7. Doe vanaf hier om-en-om een laag bonen gevolgd door een wrap, daarna kaas en gehakt. Dek als laatste af met een tortillawrap.
  8. Bak de tortillataart gedurende circa 20 minuten goudbruin in de oven. Maak intussen de guacamole. Prak daarvoor de avocado met het zakje guacamole kruiden.
  9. Haal na 20 minuten de tortillataart uit de oven en decoreer met gucamole, creme fraiche, cherry tomaten, koriander en ananas. Optioneel kun je hier ook de jalapeno relish voor gebruiken.
Tip: een springvorm is niet perse nodig, maar zorgt er wel voor dat de tortillataart tijdens het bakken op zijn plek blijft. Advertorial - i.s.m. Eatertainment & Santa Maria

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *