Simpele lunchsalade met rucola en grapefruit

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zin in een lekkere lunch? Ik maakte een lekker frisse lunchsalade met grapefruit. Eigenlijk wilde ik er bloedsinaasappel voor gebruiken, maar die zijn nog niet in het seizoen. Als je wel bloedsinaasappels kunt krijgen, kun je dat dus heel goed als alternatief voor de grapefruit gebruiken.

Het resultaat is een lekkere frisse salade met romige mozzarella en knapperige nootjes. Een perfecte lunchsalade dus met allerlei smaken en texturen. Ga je er zelf ook mee aan de slag? Laat het weten in de comments of via Instagram.

Simpele lunchsalade met rucola en grapefruit

Simpele lunchsalade met rucola en grapefruit

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 75 gram rucola
  • 1 grapefruit (of bloedsinaasappel)
  • 1 avocado
  • 30 gram pistachenoten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1 el balsamicocreme

Benodigdheden

  • bakplaat of koekenpan

Instructies

  1. Bak de pistachenoten in de koekenpan of in een voorverwarmde oven op 200 C. Houd ze goed in de gaten zodat ze niet verbranden. Laat de nootjes even afkoelen.
  2. Meng de rucola met de olijfolie.
  3. Schil de grapefruit en snijd in plakjes.
  4. Snijd de avocado in reepjes en schep uit de schil.
  5. Meng de rucola met de grapefruit en avocado. Verdeel de salade over de 2 borden.
  6. Scheur de mozzarella. Verdeel de mozzarella en de nootjes over de 2 borden en maak af met de balsamicocreme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *