Broodje visstick

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Waarschijnlijk heb je het blijde nieuws al op Instagram voorbij zien komen. Er komt in mei een mini-foodie aan. There's a bun in my oven, zoals ze dat dan mooi in het Engels zeggen. Fantastisch nieuws natuurlijk! Je zag het wellicht al een beetje aan de recepten de laatste tijd (denk aan alcoholvrije stoofperen en zwangerschapsproof sushi). Vandaag een recept wat ook alles met mijn zwangerschap te maken heeft: een broodje visstick.

Visstick cravings

Al vrij vroeg in de zwangerschap waren vissticks (ik kwam erachter dat er glutenvrije in het vriesvak van de supermarkt liggen, joepie!) mijn nummer 1 craving. Ik denk dat ik van week 6 tot en met week 8 misschien wel 2-3 pakken naar binnen heb gewerkt haha! Dat terwijl ik daarvoor eigenlijk helemaal niet zo veel vis at. Het allerlekkerste vond en vind ik ze dan als lunch op een broodje. Op de site van Jumbo vond ik een lekker recept voor een wat uitgebreider broodje visstick, dus die besloot ik te maken!

Broodje, vissticks, coleslaw en saus

Ik pakte als basis een glutenvrij broodje, maar je kunt uiteraard ook een regulier wit broodje nemen. Daarop een beetje coleslaw, de verse en nog warme vissticks en wat yoghurtsaus om het af te maken. Tel daarbij op dat er ook nog eens augurken in de saus zitten en mijn feestje is helemaal compleet. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Laat je me het weten als je met dit recept aan de slag gaat? En deel onder dit artikel ook vooral jouw gekke (zwangerschaps)cravings. Dat vind ik leuk om te lezen.

Broodje visstick

Broodje visstick

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 witte broodjes (glutenvrij indien nodig)
  • 6 vissticks (uit de vriezer - glutenvrij indien nodig)
  • 50 gram (voorgesneden) spitskool
  • 100 ml volle yoghurt
  • 100 ml mayonaise of halvanaise
  • 1 el fijngesneden augurk
  • 1/2 tl gedroogde dille

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • kom

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C (heteluchtoven).
  2. Doe de vissticks op de bakplaat en bak volgens de instructies op de verpakking in de oven.
  3. Meng de yoghurt met de mayonaise. Snijd de augurk fijn en roer hier doorheen samen met de dille.
  4. Roer de helft van de saus door de spitskool. De andere helft kun je gebruiken op het broodje zelf.
  5. Bak eventueel de broodjes af.
  6. Haal de vissticks uit de oven.
  7. Snijd de broodjes open en verdeel op de onderkant de spitskoolsalade (coleslaw). Leg hier 3 vissticks op en maak af met wat saus. Serveer de overgebleven salade erbij en eventueel wat zoete aardappelfrietjes.
Dit lekkere recept heb ik gevonden op de website van Jumbo. Meer van deze recepten kun je vinden op de pagina 'Wat eten we vandaag' van Jumbo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *