Herfstsalade met peer, geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wil je eens wat spannender voor de lunch? Wat dacht je van een lekkere salade? Ik heb vandaag een topper van een salade voor je met een beproefde smaakcombinatie. Geitenkaas, peer en (pecan)noten is een klassieker, maar ik til hem even naar een volgend niveau.

Gebakken geitenkaas & gekarameliseerde pecannoten

Door de pecannoten te bakken in honing worden ze heerlijk zoet en knapperig. De geitenkaas is warm helemaal een feestje. Zo makkelijk en toch zo lekker! Nog meer heerlijk herfstrecepten zien? Hier vind je een overzicht van alle lekkere herfstrecepten.

Geitenkaas

Ik gebruik voor dit recept zachte geitenkaas in een rolletje. Soms zijn die al voorgesneden in plakjes. Zo niet dan snijd je het rolletje zelf in plakjes. Je kunt ook kiezen voor 1 grote cirkel zachte geitenkaas.

Herfstsalade met peer, geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten

Herfstsalade met peer, geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 85 gram rucola
  • 85 gram zachte geitenkaas (in 6 plakjes)
  • 1 peer
  • 50 gram pecannoten
  • 2 el honing
  • 1 el extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Breek de noten in grove stukken en leg aan een kant van de bakplaat (op het bakpapier). Giet hier de helft van de honing overheen.
  3. Leg aan de andere kant de plakjes geitenkaas en giet hier het restant honing overheen. Bak 5 minuten in de oven.
  4. Mak intussen vast de rucola aan met extra vergine olijfolie en optioneel peper en zout.
  5. Snijd de peer in dunne plakjes.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de nootjes en geitenkaas over je salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *