Herfstsalade met peer, geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten
- Door Judith Pagrach
- Frans, Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Wil je eens wat spannender voor de lunch? Wat dacht je van een lekkere salade? Ik heb vandaag een topper van een salade voor je met een beproefde smaakcombinatie. Geitenkaas, peer en (pecan)noten is een klassieker, maar ik til hem even naar een volgend niveau.
Gebakken geitenkaas & gekarameliseerde pecannoten
Door de pecannoten te bakken in honing worden ze heerlijk zoet en knapperig. De geitenkaas is warm helemaal een feestje. Zo makkelijk en toch zo lekker! Nog meer heerlijk herfstrecepten zien? Hier vind je een overzicht van alle lekkere herfstrecepten.
Geitenkaas
Ik gebruik voor dit recept zachte geitenkaas in een rolletje. Soms zijn die al voorgesneden in plakjes. Zo niet dan snijd je het rolletje zelf in plakjes. Je kunt ook kiezen voor 1 grote cirkel zachte geitenkaas.
Herfstsalade met peer, geitenkaas en gekarameliseerde pecannoten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 85 gram rucola
- 85 gram zachte geitenkaas (in 6 plakjes)
- 1 peer
- 50 gram pecannoten
- 2 el honing
- 1 el extra vergine olijfolie
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Breek de noten in grove stukken en leg aan een kant van de bakplaat (op het bakpapier). Giet hier de helft van de honing overheen.
- Leg aan de andere kant de plakjes geitenkaas en giet hier het restant honing overheen. Bak 5 minuten in de oven.
- Mak intussen vast de rucola aan met extra vergine olijfolie en optioneel peper en zout.
- Snijd de peer in dunne plakjes.
- Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de nootjes en geitenkaas over je salade.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 432 | Calorieën uit vetten 251 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 30g, Waarvan | 46% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 41% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 14g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 6g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen