Pompoen chutney

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Een chutney is een zoete, kruidige compote die je bij je maaltijd kunt eten. Vaak past het goed bij Aziatisch eten, bijvoorbeeld bij gerechten uit de Indiase keuken.

Ik maakte al eens eerder een lekkere mango chutney. Nu is het oktober en natuurlijk volop pompoen seizoen. Zoals je misschien al had gezien, ben ik persoonlijk gek op pompoen! Ik maakte de nodige pompoensoepen, maar ook pompoen pannenkoeken, geroosterde pompoen, pompoen zuurkool stamppot, pompoen ravioli en natuurlijk pumpkin pie brownies.

Je voelt hem al aankomen. Ik probeerde een pompoen chutney te maken. Waarom niet? In principe leent de pompoen zich er prima voor met zijn zachte structuur en licht zoete smaak. Samen met wat kruiden en specerijen toverde ik zo een heerlijke pompoen chutney op tafel. Wij maakten hem in één keer op, maar je kunt de chutney ook in een schone weckpot enkele dagen in de koelkast bewaren. Als je de pot goed steriliseert zelfs nog langer!

De pompoen chutney smaakt lekker bij een curry! Bijvoorbeeld deze curry met vis en aubergine of deze curry. Zet jij deze chutney op tafel? Laat het weten in de comments of plaats een foto op social media met #myfoodblognl.

Pompoen chutney

Pompoen chutney

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram pompoen blokjes
  • 1 kleine appel (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 el verse gember (fijngesneden)
  • 1 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 1 rode peper (in dunne reepjes gesneden)
  • 3 el bruine suiker
  • 1 tl witte azijn
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kurkuma
  • sap van 1/2 limoen
  • scheutje olie
  • 200 ml water

Benodigdheden

  • steelpannetje

Instructies

  1. Zet de pan op middelhoog vuur en giet de olie in de pan.
  2. voeg de gember, sjalotje, rode peper en alle kruiden toe en bak totdat de sjalot glazig begint te worden.
  3. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en laat het circa een half uur op laag vuur sudderen. Check af en toe of de chutney niet droog kookt. Giet er anders een beetje water bij.
  4. Serveer de chutney koud of warm bij bijvoorbeeld een curry, naan of rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *