Heerlijke andijviestamppot met kalkoenspekjes, makkelijk te maken

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gesponsord - Waar het vorige week nog behoorlijk zonnig was en zelfs wat aan de warme kant, is nu de herfst toch echt begonnen. Het is ineens een stuk kouder en in het straatbeeld zie ik zelfs al winterjassen. Kou en winterjassen betekenen ook comfort food. Stamppotten bijvoorbeeld.

Hier op het blog vind je al een aantal stamppotten. Een bietenstamppot bijvoorbeeld, maar ook een snijbonen stamppot en een zuurkool-pompoen stamppot. Vandaag gaan we voor een simpele klassieker: de andijvie stamppot of eigenlijk de stamppot rauwe andijvie. Je hebt er heel weinig voor nodig, namelijk aardappelen, andijvie, boter, melk, peper en nootmuskaat. En om het af te maken kalkoenspekjes.

andijviestamppot met kalkoenspekjes van Dindesse

Voor iedereen die, net als ik, geen varkensvlees eet of die misschien eens wil afwisselen is er nu iets nieuws. Dindesse kalkoenspekjes.

Vanaf deze week zijn de kalkoenspekjes verkrijgbaar bij Jumbo. De spekjes hebben de structuur van varkensspekjes, maar hebben een veel lager vetpercentage. De spekjes bevatten slechts 5% vet. De Dindesse kalkoenspekjes geven deze simpele andijviestamppot extra flair én bite! Ga naar jouw dichtstbijzijnde Jumbo om ook eens deze kalkoenspekjes te proberen!

Heerlijke andijviestamppot met kalkoenspekjes, makkelijk te maken

Heerlijke andijviestamppot met kalkoenspekjes, makkelijk te maken

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 500 gram andijvie (gewassen en fijngesneden)
  • 150 ml melk
  • 2 el roomboter
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/8 tl versgemalen zwarte peper
  • 140 gram Dindesse kalkoenspekjes

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan
  • stamper

Instructies

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kwarten.
  2. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.
  3. Intussen bak je de spekjes in een droge koekenpan uit. Schep de spekjes goed om zodat ze niet aanbakken.
  4. Giet de aardappelen af en giet de melk erbij, samen met het klontje boter. Pureer de aardappels met behulp van de stamper.
  5. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en roer de andijvie er voorheen.
  6. Serveer de stamppot rauwe andijvie met de kalkoenspekjes.
stamppot andijvie Advertorial - i.s.m. Dindesse kalkoenspekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *