Heerlijke andijviestamppot met kalkoenspekjes, makkelijk te maken

  • voor 3-4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Heerlijke andijviestamppot met kalkoenspekjes, makkelijk te maken

Gesponsord - Waar het vorige week nog behoorlijk zonnig was en zelfs wat aan de warme kant, is nu de herfst toch echt begonnen. Het is ineens een stuk kouder en in het straatbeeld zie ik zelfs al winterjassen. Kou en winterjassen betekenen ook comfort food. Stamppotten bijvoorbeeld.

Hier op het blog vind je al een aantal stamppotten. Een bietenstamppot bijvoorbeeld, maar ook een snijbonen stamppot en een zuurkool-pompoen stamppot. Vandaag gaan we voor een simpele klassieker: de andijvie stamppot of eigenlijk de stamppot rauwe andijvie. Je hebt er heel weinig voor nodig, namelijk aardappelen, andijvie, boter, melk, peper en nootmuskaat. En om het af te maken kalkoenspekjes.andijviestamppot met kalkoenspekjes van DindesseVoor iedereen die, net als ik, geen varkensvlees eet of die misschien eens wil afwisselen is er nu iets nieuws. Dindesse kalkoenspekjes.

Vanaf deze week zijn de kalkoenspekjes verkrijgbaar bij Jumbo. De spekjes hebben de structuur van varkensspekjes, maar hebben een veel lager vetpercentage. De spekjes bevatten slechts 5% vet. De Dindesse kalkoenspekjes geven deze simpele andijviestamppot extra flair én bite! Ga naar jouw dichtstbijzijnde Jumbo om ook eens deze kalkoenspekjes te proberen!

Ingrediënten

  • 1 kilo
  • kruimige aardappels
  • 500 gram
  • andijvie
  • (gewassen en fijngesneden)
  • 150 ml
  • melk
  • 2 el
  • roomboter
  • 1/4 tl
  • nootmuskaat
  • 1/8 tl
  • versgemalen zwarte peper
  • 140 gram
  • Dindesse kalkoenspekjes

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan
  • stamper

Instructies

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in kwarten.
  2. Kook de aardappelen in circa 20 minuten gaar.
  3. Intussen bak je de spekjes in een droge koekenpan uit. Schep de spekjes goed om zodat ze niet aanbakken.
  4. Giet de aardappelen af en giet de melk erbij, samen met het klontje boter. Pureer de aardappels met behulp van de stamper.
  5. Breng op smaak met peper en nootmuskaat en roer de andijvie er voorheen.
  6. Serveer de stamppot rauwe andijvie met de kalkoenspekjes.
stamppot andijvieAdvertorial - i.s.m. Dindesse kalkoenspekjes
11 mensen willen het maken
5 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *