Chocoladekoeken recept met dubbele chocolade!

  • voor 9 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd13 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heerlijke brosse chocoladekoeken gevuld met extra stukjes chocolade. Deze decadente koeken zijn glutenvrij en vegan! Bovendien bevatten ze zelfs een beetje groente: bietjes! Die proef je niet, maar het zorgt wel voor de perfecte structuur.

Snelle chocoladekoek

Ik ben zelf dol op chocolade. Een chocoladekoek boordevol smaak gaat er bij mij dus altijd wel in! Goed nieuws, want waarschijnlijk heb je alle ingrediënten wel in huis. Wel zo makkelijk!

Bovendien is deze chocoladekoek met dubbele chocolade supersnel te maken.

Chocoladekoeken met extra chocolade

Deze zachte en knapperige chocoladekoeken met extra chocolade zijn gemaakt van chocoladedruppels (chocolate chips). Dat proef je. De koeken smaken heerlijk en zijn makkelijk om te maken. Binnen 20 minuten heb je een heerlijk koekje in huis.

En heb je zin in een koekje met extra chocola? Voeg dan vooral nog extra chocolate chips naar keuze toe. Wat dacht je van melkchocolade, witte chocolade of zelfs roze ruby chocolade?

Let er bij de ruby chocolade op dat de koeken dan niet meer vegan zijn. Wel kun je natuurlijk een speciale vegan variant gebruiken.

Bietensap

Voor de bietensap gebruik ik altijd het restje wat in de verpakking van voorverpakte bietjes zit. Ik zou dit altijd bewaren. Je kunt er bijvoorbeeld ook een heerlijke red velvet latte mee maken!

Heb je nou geen bietensap in huis? Dan kun je dit ingredient ook prima vervangen door plantaardige melk. Happy baking!

Chocoladekoeken recept met dubbele chocolade!

Chocoladekoeken recept met dubbele chocolade!

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd13 minuten
  • Totale benodigde tijd25 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 9 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 120 gram glutenvrij bloem
  • 25 gram zachte (plantaardige) roomboter
  • 5 el cacao
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 50 ml melk naar keuze
  • 2 el bietensap
  • 1 tl vanille-extract
  • 50 gram chocoladedruppels (chocolate chips)

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • mengkom

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven).
  2. Laat de boter op kamertemperatuur komen en meng met amandelmelk, bietensap en vanille-extract.
  3. In een grote kom meng je bloem, suiker, cacao, bakpoeder en zout.
  4. Meng de natte ingrediënten door de droge ingrediënten tot een geheel. Eventueel kun je het deeg even laten rusten in de koelkast.
  5. Verdeel het deeg met een (ijs)lepel en maak ongeveer 9 bolletjes voor de chocolade koekjes.
  6. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de chocoladekoeken gaar na circa 13 minuten in de oven. Laat de chocolade koeken vervolgens afkoelen op een draadrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *