Red velvet latte met witte chocolade (perfect voor Valentijnsdag!)

 • voor 1 persoon
 • Voorbereidingstijd10 minuten
 • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Hoe feestelijk ziet dit drankje eruit? Deze red velvet latte is geïnspireerd op de klassieke red velvet taart en maak je met onder andere witte chocolade, rode biet en espresso. Meng je deze ingrediënten samen, dan krijg je een heerlijke combinatie van smaken en een drankje met een mooie roze kleur. Als je hart daar niet sneller van gaat kloppen...

Valentijnsdag

Hoewel ik elke dag wel een kop koffie lust, is deze latte met witte chocolade extra speciaal. De feestelijke roze kleur is perfect voor Valentijnsdag - of om je geliefden het hele jaar door te laten zien dat je om ze geeft. Voeg een vleugje liefde toe aan de koffie en serveer bijvoorbeeld bij een ontbijtje op bed of na een romantisch diner.

Roze kleur

Deze red velvet latte valt natuurlijk extra op door zijn roze kleur. Daar kan je uiteraard kleurstof voor gebruiken, maar ik kies liever voor bietensap. Daar proef je niks van, maar het geeft wél een natuurlijke kleuring aan de latte. En dat is niet het enige voordeel. Bietensap bevat krachtige antioxidanten, vooral vitamine C, en is een bron van vezels en essentiële mineralen. De koffie smaakt dus niet alleen heerlijk, maar bevat ook goede stoffen.

Red velvet latte versieren

Om de koffie extra speciaal op te dienen kan je deze versieren. Ik maakte de koffie af met gedroogde rozenblaadjes voor een romantisch tintje. Ook kan je wat cacao over de opgeschuimde melk strooien of je latte art-kunsten laten zien.

Een andere variant proberen? Dan is de red velvet latte die ik eerder maakte met bietensap, cacao, honing, kokend water en baristamelk, ook echt een aanrader! Laat je me weten welke variant jij aan je valentijn serveert?

Red velvet latte met witte chocolade (perfect voor Valentijnsdag!)

Red velvet latte met witte chocolade (perfect voor Valentijnsdag!)

 • Voorbereidingstijd10 minuten
 • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 1 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 2 el bietensap
 • 1 espresso
 • 25 gram witte chocolade (vegan indien nodig)
 • 50 ml baristamelk (plantaardig of zuivel naar keuze - ik gebruikte erwtendrink)

Benodigdheden

 • melkopschuimer

Instructies

 1. Verwarm de melk en schuim deze op.
 2. Zet een kopje espresso.
 3. Smelt de witte chocolade au bain marie of warm deze op in de magnetron.
 4. Meng vervolgens de bietensap met de witte chocolade.
 5. Giet de espresso in een mok en voeg daar het bieten-chocolademengsel aan toe. Maak af met de opgeschuimde melk. Eventueel kan je de red velvet latte versieren met gedroogde rozenblaadjes voor een extra valentijnstintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *