Vegetarische lasagne met courgette

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd60 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Lekker, gezond en vegetarisch. Dat is deze lasagne met courgette. Als je, net als ik, altijd op zoek bent naar makkelijke recepten die boordevol groenten zitten, dan is dit echt een aanrader. Deze vegetarische lasagne heeft een lekkere kaassaus en bevat linzen, courgette en een eenvoudige tomatensaus.

Courgette

Courgette is een veelzijdige groente. Het neemt de smaak goed op en is ook nog eens heel goed voor je dankzij het hoge vitamine C- en vitamine K-gehalte. Courgettes zijn ook een geweldige bron van voedingsvezels en kalium. Je krijgt dus veel essentiële voedingsstoffen binnen met dit smakelijke lasagnerecept.

Gezonde maaltijd

Meer groenten eten heeft nog nooit zo goed gesmaakt. Deze ovenschotel zit niet alleen vol courgette, maar ook linzen. Dit is een goede vervanger voor vlees. De voedingsstoffen en mineralen maken deze peulvrucht supergezond en dus perfect voor in de lasagne.

Courgettelasagne bewaren

Lasagne is heerlijk als leftover! Je kunt deze lasagne in de koelkast minstens 2 dagen bewaren. Warm een stukje op in de magnetron, of verwarm de hele lasagne (afgedekt met folie) in een oven op 200 graden tot de kaas bubbelt. Ook kun je de courgette lasagne invriezen om later nog eens van te eten. Hoe makkelijk - en lekker - is dat!

Liever een koolhydraatarme lasagne op tafel? Bekijk dan ook mijn groentelasagne zonder lasagnebladen. Eet smakelijk!

Vegetarische lasagne met courgette

Vegetarische lasagne met courgette

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd45 minuten
  • Totale benodigde tijd60 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram polpa
  • 300 gram passata di pomodoro
  • 9 lasagnebladen
  • 2 courgettes
  • 300 gram linzen (uit blik of pot)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
  • 1 sjalotje (gesnipperd)
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • bechamelsaus:
  • 65 gram plantaardige boter
  • 65 gram bloem
  • 550 ml plantaardige melk
  • 50 gram plantaardige kaas
  • 1 tl edelgistvlokken
  • snuf zout
  • zwarte peper

Benodigdheden

  • kaasschaaf of mandoline (om de courgettes in linten te snijden)
  • ovenschaal 30 x 20 cm
  • steelpan x 2
  • garde

Instructies

  1. Snijd een courgette in hele kleine blokjes. De andere courgette snijd je in linten.
  2. Kook de lasagnevellen 4 minuten voor (of zo lang als op de instructies op de verpakking staat).
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  4. Doe een scheutje olie in de pan. Voeg knoflook en een sjalotje toe en bak enkele minuten. Voeg dan de kruiden, polpa, linzen, passata en de fijngesneden courgette toe. Laat 10 minuten op laag vuur koken.
  5. Maak intussen de bechamelsaus. Smelt de boter op laag vuur en voeg de bloem in circa 3 keer toe. Meng tussendoor goed met de garde. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Laat de saus goed indikken terwijl je roert en weer melk toevoegt. Breng op smaak met peper, zout, edelgistvlokken en plantaardige kaas.
  6. Start met een laagje courgetteplakjes, verdeel daar de helft van het linzenmengel overheen. Ga dan verder met lasagnebladen. Leg hier weer courgetteplakjes op. Dan ga je door met lasagnebladen. Maak af met de bechamelsaus. Bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.