Red velvet latte

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Red velvet latte is een hip roze drankje dat jij heel makkelijk zelf maakt! Door zijn mooie roze kleur is het een opvaller. Perfect om aan je Valentijn te geven, toch? De ingrediënten zijn: bietenpoter (of bietensap als je geen bietenpoter hebt), cacao, honing, kokend water en barista melk.

Opgeschuimde melk

Zelf heb ik sinds kort een melkopschuimer. Ik drink heel af en toe een (decaf) koffie, maar waar zo'n opschuimer nog meer handig voor is, is dus een drankje als deze. Maar ook voor de pumpkin spice latte en de matcha latte. Als je koemelk gebruikt, schuimt de volle variant prima. Bij een plantaardige melk is het een goed idee om voor de barista-versie te gaan. Die is speciaal gemaakt voor schuim.

De red velvet latte afmaken

Wil je helemaal losgaan? Dan kan dat natuurlijk met wat latte art bovenop de red velvet latte of strooi wat cacao over het schuim heen. Het beste resultaat qua kleur krijg je als je niet te veel cacao gebruikt. Ook is de bietenpoeder intenser qua kleur dan bietensap, maar mocht je dit niet hebben, dan kun je ook prima 2 el bietensap gebruiken.

Red velvet latte

Red velvet latte

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens
Gangen

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 el bietenpoeder
  • 1 el honing (of maple syrup indien vegan)
  • 1 tl cacao
  • 3 el kokend water
  • 400 ml baristamelk

Benodigdheden

  • fijne zeef
  • melkopschuimer (optioneel)

Instructies

  1. Verwarm de melk en schuim indien gewenst op.
  2. Meng de bietenpoeder, honing, cacao en kokend water en maak er een papje van. Schenk de helft van de melk erbij en giet vervolgens het geheel door een zeef om mogelijke niet-opgeloste stukjes biet eruit te zeven.
  3. Verdeel over 2 mokken en maak af met de rest van de melk en schuim.

2 reacties op “Red velvet latte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *