Zelf pepersaus maken op plantaardige manier

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd3 minuten
  • Kooktijd7 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Pepersaus is echt een klassieker onder de sauzen! Vaak wordt deze gegeten in combinatie met een stukje vlees, maar er zijn veel andere toepassingen voor te bedenken. En ondanks dat veel mensen pepersaus vooral uit een pakje kennen is zelf pepersaus maken helemaal niet moeilijk! Bovendien is het veel lekkerder en snel klaar.

Normaal gesproken wordt er vaak runderbouillon als basis gebruikt, vaak worcestersaus (meestal bevat deze saus dierlijke ingrediënten) en natuurlijk veel room. Het leek mij een leuke uitdaging om aan de slag te gaan met een pepersaus (of peperroomsaus) die helemaal plantaardig is.

Plantaardige vegetarische pepersaus

De kleur is daardoor iets geler en lichter dan de klassieker, maar de smaak minstens zo lekker! In plaats van de room gebruikte ik een plantaardige variatie op room. De bouillon verving ik door groentebouillon en de worcestersaus verving ik door onder andere bruine basterdsuiker.

Wij aten hem op een vegetarische burger, maar ook met bijvoorbeeld vegetarische balletjes of een vega schijf is deze saus een aanrader!

Zelf pepersaus maken op plantaardige manier

Zelf pepersaus maken op plantaardige manier

  • Voorbereidingstijd3 minuten
  • Kooktijd7 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Keukens

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 tl bouillonpoeder (of 1 vegetarisch bouillonblokje)
  • 200 ml kokend water
  • 2 el maizena + 3 el koud water
  • 1 el gladde mosterd
  • 1 tl hele peperkorrels
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1/4 tl gemalen zwarte peper
  • 200 ml plantaardige room

Benodigdheden

  • steelpan
  • garde

Instructies

  1. Meng in een bekertje de maizena met het koude water en zet apart.
  2. Doe het water en bouillonpoeder in de pan en breng aan de kook. Voeg de peper (zowel hele korrels als gemalen), samen met de mosterd toe en roer door met de garde. voeg vervolgens de suiker toe.
  3. Giet nu het maizena-papje erbij en draai het vuur laag. Als het goed is, zou het nu tot de gewenste dikte moeten inkoken. Voeg tot slot de room erbij en roer nog eens goed door met de garde.
  4. Je saus is nu klaar! Iets vloeibaarder maken? Giet er dan wat water of room bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *