Pumpkin spice latte

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Iedereen die deze tijd van het jaar weleens naar Starbucks is geweest, kent hem wel: de Pumpkin Spice Latte (PSL). Sowieso kun je deze tijd van het jaar je hart ophalen als je van pompoen houdt! Mensen zoals ik zelf hebben dus mazzel ;-). Pumpkin Spice is de kruidenmix die vaak in combinatie met pompoen in Amerika in zoete gerechten wordt gebruikt. Hij is vergelijkbaar met wat wij als speculaaskruiden of koekkruiden kennen, maar dan in een net wat andere samenstelling. Zo gebruiken we in koekkruiden ook kruiden als anijs. De pumpkin spice kent dit doorgaans niet.

Pumpkin spice maken

Zoals bij vrijwel elke kruidenmix geldt ook hier 1) iedereen heeft z'n eigen mix 2) iedereen heeft z'n eigen voorkeur. Ik vind het zelf lekker als de mix wat pit heeft van de gember. Wil je hem iets zachter dan kun je wat minder gember gebruiken. In de instructies staat hoe je een potje maakt. Dan kun je even vooruit. Het is namelijk ook lekker op bijvoorbeeld je havermout, in cakes, koeken, in een stoofpot en nog veel meer!

Pompoenpuree

Geen pumpkin spice zonder pompoen! Je roostert de pompoen in de oven of stoomt hem in de magnetron (eerst uiteraard even in stukken snijden, binnenkant eruit scheppen en eventueel schillen) en dan pureren. Wat je overhoudt kun je in andere lekkere baksels gebruiken of natuurlijk gewoon in een pompoensoep! Vanaf nu maak je dus gewoon heel eenvoudig zelf je pumpkin spice latte. Net zo lekker als bij Starbucks. Voor wat extra 'oomph', kun je ook een extra vanille- of karamelshot toevoegen. En wil je er helemaal een feest van maken, dan kun je hem ook toppen met (plantaardige) slagroom.

Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 3 el pompoenpuree (gestoomde of geroosterde pompoen gepureerd)
  • 2 espresso's
  • 2 tl pumpkin spice*
  • 300 ml plantaardige barista melk
  • optioneel: 1 tl maple syrup

Benodigdheden

  • koffieapparaat
  • glazen potje met deksel of opschuimer
  • 2 bekers of mokken

Instructies

*Een potje pumpkin spice maak je als volgt:
  • 3 el kaneel
  • 1 el nootmuskaat
  • 1 el gember
  • 1 tl kruidnagel
  • (1/2 tl piment) optioneel
  1. Verwarm de melk in het glazen flesje in de magnetron of direct in een pannetje. Zorg dat 'ie niet te warm is, maar zeker ook niet lauw.
  2. Als de pompoenpuree niet meer warm is, verwarm je deze ook even.
  3. Meng het kruidenmengsel door de pompoen.
  4. Zet twee kopjes espresso en verdeel de pompoenpuree over deze twee kopjes.
  5. Haal de melk uit de magnetron. Als je het in een pannetje hebt, doe je het nu in de glazen fles. Doe de deksel er goed op. Schud de melk totdat deze begint te schuimen. Als je een melkopschuimer hebt, kun je die uiteraard gebruiken in plaats van deze methode.
  6. Giet de melk en het schuim over de kopjes. Maak af met een beetje extra pumpkin spice en eventueel een kaneelstokje.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.