Zalm gyoza (van duurzaam gevangen zalm)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Gyoza zijn heerlijke Japanse pasteitjes die je kort bakt en daarna stoomt. Je kunt ze vullen met van alles. Denk aan vlees, garnalen of tofu. Dit keer ga ik voor een wel heel lekkere en bijzondere vulling. Een combinatie van wilde zalm, tofu en kruiden en specerijen. De wilde zalm die ik voor dit recept gebruik, komt uit blik. Je koopt deze blikken (Bart's Fishtales) bij Albert Heijn of de betere vishandel zoals Frank's Smoke House.

Wilde zalm uit Alaska

Deze zalm is duurzaam en wild gevangen. Gezond, beter voor het milieu en bovendien overheerlijk qua smaak! De wilde Alaska vis moet voldoen aan strenge regels. Zo wordt elk seizoen bepaald hoeveel er gevist mag worden om het vispeil optimaal te houden. Op deze manier gaat de vispopulatie daar niet verloren. En wist je dat deze duurzaam gevangen vis ook nog eens veel eiwitten bevat, omega 3 (essentieel voor je brein!), vitamine B12, vitamine D en mineralen.

De ideale vulling dus voor deze lekkere Aziatische hapjes. Samen met de tofu, bosui, gember en sojasaus heb je een smaakbommetje te pakken. Lekker als voorafje bij bijvoorbeeld de sushi. En over sushi gesproken, deze duurzame zalm is ook perfect om te gebruiken als vulling voor de sushi. Bewaar dus altijd een paar blikjes in je voorraadkast.

De gyoza zijn het lekkerste als ze net gemaakt zijn. Dip ze in wat sojasaus en bestrooi met bosui en sesamzaadjes.

Zalm gyoza (van duurzaam gevangen zalm)

Zalm gyoza (van duurzaam gevangen zalm)

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 blikjes wilde zalm (320 gram totaal)
  • 1 blok tofu (375 g)
  • 2 bosuien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl verse koriander fijngesneden
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 25 gyozavellen
  • scheutje olie

Benodigdheden

  • koekenpan of hapjespan met deksel

Instructies

  1. Lat de gyozavellen ontdooien.
  2. Maak de blikjes zalm open en giet het water uit de blokjes weg.
  3. Snijd de knoflook en het wit van de bosui fijn. Het groene gedeelte bewaar je voor de garnering.
  4. Zet de koekenpan op middelhoog vuur. Giet olie in de pan.
  5. Voeg de knoflook, gember en wit van de bosui toe. Verkruimel dan de tofu in de pan en bak deze mee. Giet de sojasaus en sesamolie erbij. Draai het vuur uit en roer de zalm en koriander er doorheen.
  6. Haal de vulling uit de pan, doe deze in een kommetje en maak de pan schoon.
  7. Leg een gyozavel op je werkblad en maak de randjes goed nat. Leg op de onderste helft wat van het mengsel. Zorg dat je nog voldoende ruimte houdt om de gyoza dubbel te vouwen.
  8. Vouw de gyoza dubbel en maak plooitjes aan de bovenkant om de gyoza te sealen.
  9. Giet weer olie in de pan en bak de gyoza circa 3 minuten zodat de onderkant goudbruin is. Giet vervolgens circa 100 ml kokend water in de pan en doe de deksel op de pan. Stoom de gyoza in circa 10 minuten gaar. Serveer met sojasaus.
Advertorial - i.s.m. Alaska Seafood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.