Parelcouscous met pesto en gegrilde groenten

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Snelle recepten zijn altijd fijn om bij de hand te houden, vooral als ze lekker én gezond zijn! Maak deze heerlijke parelcouscous met gegrilde groenten en pesto voor een makkelijke lunch of een diner bomvol verse gegrilde groenten.

Wat is parelcouscous?

Parelcouscous is vergelijkbaar met gewone couscous omdat het een klein, volkorenachtig product is, gemaakt van gries- of tarwemeel. Parelcouscous lijkt op couscous, maar smaakt qua structuur meer als pasta.

Bak de parelcouscous met een beetje olie voordat je het kookt, of besprenkel de couscous voor het in de oven gaat. Zo krijgt het een zoete, bijna nootachtige smaak. Dat past perfect bij stoofpotjes, stoofschotels en gegrilde of geroosterde groenten. Je kunt dus eindeloos experimenteren.

Glutenvrije optie: quinoa

Omdat parelcouscous van tarwemeel wordt gemaakt, is het geen glutenvrij product. Wel is het vegetarisch en veganistisch. Wil je dit recept glutenvrij maken? Gebruik dan bijvoorbeeld quinoa! Dat is een goed alternatief voor graanproducten en is rijk aan verschillende vitamines en mineralen.

Parelcouscous salade

Nog wat over? Dan neem je dit gerecht ook gemakkelijk mee onderweg, zoals naar je werk! Koud is dit namelijk een heerlijke parelcouscous salade. Voeg eventueel nog wat cherrytomaatjes en komkommer toe voor wat kleur en extra vitaminen.

Dol op couscous? Probeer dan ook eens deze rode bietensalade met couscous en feta. Eet smakelijk!

Parelcouscous met pesto en gegrilde groenten

Parelcouscous met pesto en gegrilde groenten

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd30 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram parelcouscous
  • 3 el groene pesto
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 150 gram kikkererwten
  • 2 tl olijfolie
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • peper en zout

Benodigdheden

  • bakplaat x 2
  • steelpan

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Was de kikkererwten en dep ze droog. Verdeel ze over een bakplaat met 1 tl olie, gerookte paprikapoeder, peper en zout. Bak de kikkererwten in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten knapperig. Ga intussen verder met de rest van de voorbereidingen.
  3. Snijd de aubergine in plakjes. Breng op smaak met keukenzout en laat 10 minuten intrekken. Op deze manier verdwijnt de bittere smaak en wordt de structuur lekker sappig.
  4. Snijd de courgette ook in plakjes en verdeel op een bakplaat.
  5. Dep de aubergines droog en wrijf het zout weg. Leg naast de courgette op de bakplaat. Verdeel 1 tl olijfolie over de groenten, samen met wat zwarte peper. Bak voor circa 15 minuten (dit kan gewoon tegelijkertijd met de kikkererwten in de oven).
  6. Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar (of volgens de instructies op de verpakking).
  7. Roer de pesto door de parelcouscous. Leg hier de gegrilde groenten op en maak af met geroosterde kikkererwten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *