Parelcouscous met pesto en gegrilde groenten
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Snelle recepten zijn altijd fijn om bij de hand te houden, vooral als ze lekker én gezond zijn! Maak deze heerlijke parelcouscous met gegrilde groenten en pesto voor een makkelijke lunch of een diner bomvol verse gegrilde groenten.
Wat is parelcouscous?
Parelcouscous is vergelijkbaar met gewone couscous omdat het een klein, volkorenachtig product is, gemaakt van gries- of tarwemeel. Parelcouscous lijkt op couscous, maar smaakt qua structuur meer als pasta.
Bak de parelcouscous met een beetje olie voordat je het kookt, of besprenkel de couscous voor het in de oven gaat. Zo krijgt het een zoete, bijna nootachtige smaak. Dat past perfect bij stoofpotjes, stoofschotels en gegrilde of geroosterde groenten. Je kunt dus eindeloos experimenteren.
Glutenvrije optie: quinoa
Omdat parelcouscous van tarwemeel wordt gemaakt, is het geen glutenvrij product. Wel is het vegetarisch en veganistisch. Wil je dit recept glutenvrij maken? Gebruik dan bijvoorbeeld quinoa! Dat is een goed alternatief voor graanproducten en is rijk aan verschillende vitamines en mineralen.
Parelcouscous salade
Nog wat over? Dan neem je dit gerecht ook gemakkelijk mee onderweg, zoals naar je werk! Koud is dit namelijk een heerlijke parelcouscous salade. Voeg eventueel nog wat cherrytomaatjes en komkommer toe voor wat kleur en extra vitaminen.
Dol op couscous? Probeer dan ook eens deze rode bietensalade met couscous en feta. Eet smakelijk!
Parelcouscous met pesto en gegrilde groenten
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram parelcouscous
- 3 el groene pesto
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 150 gram kikkererwten
- 2 tl olijfolie
- 1/2 tl gerookt paprikapoeder
- peper en zout
Benodigdheden
- bakplaat x 2
- steelpan
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Was de kikkererwten en dep ze droog. Verdeel ze over een bakplaat met 1 tl olie, gerookte paprikapoeder, peper en zout. Bak de kikkererwten in de voorverwarmde oven in circa 30 minuten knapperig. Ga intussen verder met de rest van de voorbereidingen.
- Snijd de aubergine in plakjes. Breng op smaak met keukenzout en laat 10 minuten intrekken. Op deze manier verdwijnt de bittere smaak en wordt de structuur lekker sappig.
- Snijd de courgette ook in plakjes en verdeel op een bakplaat.
- Dep de aubergines droog en wrijf het zout weg. Leg naast de courgette op de bakplaat. Verdeel 1 tl olijfolie over de groenten, samen met wat zwarte peper. Bak voor circa 15 minuten (dit kan gewoon tegelijkertijd met de kikkererwten in de oven).
- Kook de parelcouscous in 10 minuten gaar (of volgens de instructies op de verpakking).
- Roer de pesto door de parelcouscous. Leg hier de gegrilde groenten op en maak af met geroosterde kikkererwten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 515 | Calorieën uit vetten 117 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 21% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 9% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen