Glutenvrije bloedsinaasappel cheesecake met chocolate chip koekjes

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd1 uur en 20 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur en 30 minuten
Ga naar recept

Een heerlijke glutenvrije cheesecake met bloedsinaasappels, een heerlijk brosse chocolate chip cookie bodem en heel veel smaak! En, als extra: hij is lichter doordat we yoghurt of labneh gebruiken met kwark in plaats van roomkaas. Wel de heerlijk romige smaak, maar dan net even wat lichter. Benieuwd hoe je deze heerlijke taart zelf maakt? Lees snel verder.

Glutenvrije cheesecake recept met bloedsinaasappel

Ik ben dol op cheesecake. Het is misschien wel mijn favoriete taart. Romig, vol, een knapperige bodem. Perfectie, als je het mij vraagt. Een gebakken klassieke New York style cheesecake vind ik dan het lekkerste. Dat combineer ik met de smaak van bloedsinaasappels en chocolate chip cookies. Die kun je zelf maken, kopen (glutenvrij van Bio Today bijvoorbeeld) of andere glutenvrije koekjes gebruiken.

Zijn bloedsinaasappels niet in het seizoen? Dan gebruik je normale sinaasappels. Ik had zelf toevallig naturel labneh in huis, maar dit kun je in dit recept prima vervangen door volvette Griekse yoghurt.

Geen gelatine

In dit recept gebruiken we geen blaadjes gelatine. Gelatine wordt gemaakt van varkens- of runderbotten en is dus niet vegetarisch. Ik verving de gelatine door eieren en een maizenapapje. Ik maak altijd mijn cheesecakes bijna altijd zo en het werkt fantastisch. Daardoor is het wel een cheesecake die in de oven gebakken moet worden en daarna in de koelkast laat opstijven. Dat is dan ook de kenmerkende New York style cheesecake. Het smaakt luchtiger dan een no-bake cheesecake.

Heb je zin in een hele lekkere taart die je heel makkelijk zelf kunt maken? Dan kan ik je deze glutenvrije cheesecake met bloedsinaasappels en chocolate cookies zeker aanraden. Lekker voor speciale gelegenheden zoals verjaardag, maar natuurlijk ook lekker gewoon bij de koffie ;-).

Glutenvrije bloedsinaasappel cheesecake met chocolate chip koekjes

Glutenvrije bloedsinaasappel cheesecake met chocolate chip koekjes

  • Voorbereidingstijd20 minuten
  • Kooktijd1 uur en 20 minuten
  • Totale benodigde tijd3 uur en 30 minuten

Notice: Undefined index: vegetarisch in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/foodblog/public_html/wp-content/themes/foodv4/templates/recipe-details-diets.php on line 69
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 400 gram naturel labneh (of vervang door Griekse yoghurt)
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml bloedsinaasappelsap
  • 175 ml verse slagroom
  • 125 gram kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 2 el maizena + 3 el koud water
  • bodem:
  • 200 gram chocolate chip cookies
  • 70 gram gesmolten (room)boter
  • verder nodig:
  • 2 bloedsinaasappels ter garnering
  • 5 chocolate chip cookies ter garnering
  • witte chocolade of ruby chocolade drizzle ter garnering

Benodigdheden

  • springvorm 20 cm diameter (ingevet en bekleed met bakpapier)
  • standmixer of handmixer
  • optioneel: food processor (keukenmachine met hakmes)

Instructies

  1. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine of doe ze in een afsluitbare plastic zak en sla er met een deegroller op.
  2. Smelt de boter au-bain marie of in de magnetron. Roer de gesmolten boter door de koekjes heen.
  3. Verdeel het koekjesmengsel over de met bakpapier beklede bodem van de springvorm. Druk goed aan met een glas en laat stevig worden in de koelkast. Ga intussen verder met de rest.
  4. Verwarm de oven voor op 160 C.
  5. Klop de labneh (yoghurt), kwark en slagroom samen los met behulp van een keukenmachine en gardeopzetstuk of met een handmixer.
  6. Voeg dan de eieren, suiker en bloedsinaasappelsap toe en meng goed door.
  7. Meng de maizena met koud water en roer dit er ook doorheen.
  8. Haal de springvorm uit de koelkast en giet hier het cheesecakebeslag op.
  9. Circa 80 minuten bakken op 160 C. Maak intussen niet de ovendeur open, je hebt dan kans dat de taart gaat inzakken en scheuren.
  10. Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op het aanrecht. Laat de taart daarna minimaal 2 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
  11. Versier als de taart is afgekoeld met plakjes bloedsinaasappel, koekjes en eventueel wat chocolade drizzle.
  12. Bewaar de taart in de koelkast. Wil je hem langer bewaren? Dan bewaar je de taart per puntje in de vriezer. Haal de taartpunt er dan wel een paar uur voor serveren uit.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *