Feestelijk en lekker: Monchou taart in een glaasje

  • voor 3 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Ik wilde graag een heel lekker en makkelijk dessertrecept met jullie delen: Monchou taart in een glas! Het is super makkelijk te maken en het ziet er zo mooi uit als je het presenteert in een glas. Het is perfect voor een speciale gelegenheid, of gewoon als je zin hebt in iets zoets. Bovendien is het veel sneller te maken dan een Monchoutaart en kun je ook makkelijker 1 of enkele porties hiervan maken. Als je er tenminste vanaf kunt blijven ;-).

Ben je op zoek naar een heerlijk dessert dat gemakkelijk te maken is en er ook nog eens mooi uitziet? Dan is Monchoutaart in een glas het perfecte recept voor jou!

De basis van het dessert is knapperige koekjes die je in het glas doet met gesmolten boter. Dan klop je de roomkaas los en meng je de slagroom samen met suiker. Vouw dan de helft van de slagroom door de roomkaas en klop het geheel dan samen op om een heerlijk romig mengsel te krijgen. Dit wordt dan bovenop de koekjes gegoten. Als laatste voeg je wat kersen of ander fruit (aardbeien, frambozen of andere bessen bijvoorbeeld) toe voor een zoete en fruitige topping.

Monchou taart in een glaasje - lekker en snel

Het beste van dit dessert is dat het niet veel werk kost om het te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn de ingrediënten en een paar glazen. Volg gewoon de stap-voor-stap instructies en je zult in een mum van tijd genieten van dit heerlijke dessert.

Dus als je zin hebt in iets zoets en makkelijks om te maken, dan is deze Monchou taart in een glaasje zeker het proberen waard. Geloof me, je zult er geen spijt van krijgen!

Wat is Monchoutaart?

Monchoutaart is een van de meest geliefde desserts in Nederland en is vaak te vinden op verjaardagen, feestjes en speciale gelegenheden. Het is een heerlijke taart met een romige vulling van MonChou, (een merknaam roomkaas). De basis van de taart is meestal gemaakt van verkruimelde koekjes, zoals digestive koekjes of Bastogne koeken, gemengd met gesmolten boter. De roomkaas-vulling wordt vervolgens gegoten over de bodem en vervolgens afgekoeld in de koelkast. Het is dus een no bake cheesecake.

Fruitige topping

Om de taart extra lekker te maken, wordt er vrijwel altijd een fruitige topping toegevoegd. Vaak zijn dit kersen in de vorm van 'vlaaifruit uit blik'.  Ander fruit wat veel wordt gebruikt zijn aardbeien. Monchoutaart is een klassiek dessert dat gemakkelijk te maken is en altijd een hit is op feestjes en bijeenkomsten.

Monchou taart in een glaasje is een variant op de klassieker die je net even wat makkelijker en sneller maakt. Het is ook een ideaal toetje om van tevoren te maken en bijvoorbeeld mee te nemen!

Feestelijk en lekker: Monchou taart in een glaasje

Feestelijk en lekker: Monchou taart in een glaasje

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram Monchou
  • 180 ml verse slagroom
  • 2 el kristalsuiker
  • 80 gram (glutenvrije) koekjes
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • 100 gram kersen (uit de diepvries - ontdooid)

Benodigdheden

  • 3 glaasjes
  • keukenmachine met garde opzetstuk of handmixer
  • keukenmachine met hakmes (of gebruik plastic zak met deegroller)
  • spuitzak

Instructies

  1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine met het mesopzetstuk of gebruik een deegroller om de koekjes te verkruimelen.
  2. Smelt de boter en meng met de koekkruimels. Verdeel de helft van de kruimels over de bodem van de glazen. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet de glazen in de koelkast.
  3. Klop de roomkaas los.
  4. Klop de slagroom met de suiker tot deze stevig is, maar niet helemaal in stijve pieken. Verdeel de helft van de slagroom door het roomkaasmengsel zodat dit lekker zacht wordt.
  5. Voeg vervolgens dit geheel toe aan de keukenmachine met slagroom en klop het geheel stijf.
  6. Doe het roommengsel in de spuitzak.
  7. Haal de glaasjes uit de koelkast en spuit de helft van het mengsel in de glaasjes. Verdeel hier koekkruimels overheen en dan weer een laagje room. Maag af met de kersen en zet minimaal een half uur in de koelkast om verder op te stijven.
Advertorial - i.s.m. MonChou

2 reacties op “Feestelijk en lekker: Monchou taart in een glaasje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *