Tonijn tataki poke bowl

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heerlijke en makkelijke pokerbowl met tonijn tataki (rauwe aangeschroefde tonijn), mango, groenten en meer lekkers!

Poke bowls

Er staan al best wel wat poke bowls hier op de site. We zijn er namelijk dol op! Poke is een Hawaiiaans gerecht bestaande uit een besje van op smaak gebracht rijst, vis en andere toppings. Waar we vaak voor klassieke zalm poke bowl of een poke bowl met garnalen gaan, besloot ik dit keer een wat sjiekere versie te maken: met tonijn tataki.

Tonijn tataki

Tonijn tataki is tonijn die van binnen nog helemaal rauw is en van buiten heel kort gebakken. Ik deed dat met wat sesamzaadjes voor extra veel smaak. Overigens is het het beste om de vis bij de visboer te halen of een andere plek waarvan je zeker weet dat het supervers is. Zeg er tegen je visboer ook bij dat het sushi stijl vis moet zijn, zodat zij weten dat het om hele verse vis moet gaan die veilig is om rauw te eten.

Wil je geen rauwe tonijn gebruiken? Dan kun je er voor kiezen om vis helemaal te doorbakken of bijvoorbeeld vegan sashimi te gebruiken.

Tonijn tataki poke bowl

Tonijn tataki poke bowl

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram rauwe tonijn (haal dit bij de visboer en vermeld dat je het rauw gaat gebruiken!)
  • 2 el witte sesamzaadjes
  • 100 gram radijs
  • 1 mango
  • 1 avocado
  • 1/2 komkommer
  • 1 paprika
  • 250 gram zoete aardappelblokjes
  • handje verse spinazie
  • 120 gram rijst
  • 2 el sojasaus of tamari
  • 1 tl olie om in te bakken
  • 2 el sriracha mayonaise

Benodigdheden

  • gietijzeren koekenpan of andere koekenpan die gelijkmatig heet wordt

Instructies

  1. Kook de rijst, laat een beetje afkoelen en breng op smaak met 1 el sojasaus.
  2. Bak de zoete aardappelblokjes gaar in de pan met wat olie of in de oven. Breng op smaak.
  3. Schil de mango en snijd in kleine blokjes. Snijd ook de paprika, avocado en komkommer in blokjes.
  4. De radijsjes snijd je in kwarten.
  5. Bedek de tonijmoot met sesamzaadjes en druk dit met je handen aan.
  6. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en laat goed heet worden. Giet olie in de pan en bak de moot 1 minuut aan beide kanten.
  7. Haal de tonijn direct uit de pan en leg op een snijplank. Snijd de tonijn in plakjes en giet hier 1 el sojasaus over.
  8. Verdeel de rijst over 2 kommen, leg alle toppings erop en maak af met sriracha mayonaise.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *