Bloedsinaasappel-bieten salade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Bloedsinaasappels, ik houd ervan! Van hun mooie gemarmerde oranje-en-rode kleur. Tot aan hun zoete smaak met een licht bittertje. Ik maakte er dan ook al van alles mee. Van een lekker bloedsinaasappeldrankje tot aan een prachtige bloedsinaasappelcake. Vandaag een lekkere en simpele salade met bloedsinaasappels. De salade is snel te maken, je hoeft niets te koken, hij is lekker en gezond! Een ideale winterse salade.

Smakelijke bloedsinaasappels

De bloedsinaasappels zijn al zo smakelijk van zichzelf dat ze weinig nodig hebben. Samen met de bietjes doen ze het perfect. Verder voegde ik (Griekse) yoghurt toe voor extra romigheid en vers gebrande hazelnoten voor dat lekkere beetje crunch. Dille geeft het nog wat extra smaak.

Je kunt de yoghurt trouwens ook achterwege laten, maar ik zou dan eerder aanraden om een plantaardige variant te gebruiken. Let er dus wel op dat je yoghurt naturel en ongezoet is voor de beste smaakcombinatie. Wil je andere noten dan hazelnoten gebruiken? Dat kan ook! Goede alternatieven zijn bijvoorbeeld amandelen, pecannoten en walnoten. Zaden in plaats van noten gebruiken kan ook.

Als lunch of als bijgerecht

Ik serveer deze salade met bietjes en bloedsinaasappel zelf graag voor de lunch of voor diner als bijgerecht. Als je het ook als bijgerecht serveert kun je bijvoorbeeld een van de volgende hoofdgerechten proberen:

Ps. Deze salade maken als bloedsinaasappels niet in het seizoen zijn? Vervang ze door reguliere sinaasappels.

Bloedsinaasappel-bieten salade

Bloedsinaasappel-bieten salade

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 2 bloedsinaasappels
  • 500 gram gekookte bieten (kant-en-klaar)
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • 3 takjes verse dille
  • 3 el grof gehakte geroosterde blanke hazelnoten
  • peper en zout

Benodigdheden

  • groot bord

Instructies

  1. Schil de bloedsinaasappels en pel de partjes.
  2. Snijd de bieten in kwarten, of als ze groot zijn, in achten.
  3. Verdeel de yoghurt op het bord met behulp van de achterkant van een lepel.
  4. Verdeel daar wat olijfolie en peper en zout overheen.
  5. Leg hier de bloedsinaasappel- en bietenpartjes op.
  6. Hak de dille en de hazelnoten grof en leg deze bovenop de bieten en bloedsinaasappels.
  7. Maak af met extra olie en eventueel peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *